Sari la conținut

Revista presei brasovene- Marti, 23 septembrie 2008

Editorial Alexandru Ganea : "DAU CU MOPU´, DA CU VOTU´!"
Gata, a-nceput haloimasul electoral, desi pana la debutul oficial al campaniei mai e destul. Au inceput mugetele demagogilor si latrailor de profesie, care isi etaleaza ipocrizia si imoralitatea, in toata splendoarea gloriei lor, fara sa realizeze - sau, si mai grav - fara sa le pese ca escaladeaza noi culmi ale ridicolului, ale penibilului. Cum declara unul cate ceva, hop! - se mobilizeaza si ceilalti, sa nu care cumva sa treaca ziua fara sa apara si ei la televizor. Iat-o de pilda pe madam Elena Udrea, devenita, mai nou Lenuta Andrea, crosetand la televizor, in direct, in timpul unei emisiuni ce se voia serioasa. Asta denota ce parere are blonda de la Pedeleu (fosta blonda de la Golden Sprit) despre politica si despre inteligenta electoratului: nu da o ceapa degerata nici pe una, nici pe alta. Si-a mai exprimat parerea asta si cand dadea cu mopul prin scoala, si cand impartea carnati de Plescoi ori sarmale prin parcuri si la cap de pod.

Stiri

DRUMARII AU DESCOPERIT CA AUTOSTRADA TRANSILVANIA POATE FI CONSTRUITA "MAI REPEDE SI LA JUMATATE DE PRET"
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale - CNADNR a propus Guvernului rezilierea contractului cu firma americana Bechtel, constructorul Autostrazii Transilvania. "Am cerut Guvernului ruperea partiala a contractului, astfel incat Bechtel sa construiasca 30% din autostrada cu 2,2 miliarde de euro, si celelalte tronsoane sa fie scoase la licitatie. Daca nu reziliem contractul cu Bechtel, Autostrada Transilvania va costa 20 de miliarde de euro. Autostrada se poate construi mult mai repede si la jumatatea pretului cerut de Bechtel", spun oficialii din CNADR.

18 ANI DE INCHISOARE PENTRU INCEST SI VIOL - FIICA AGRESORULUI, MINORA, A NASCUT UN COPIL CU GRAVE PROBLEME DE SANATATE
Un barbat din Fagaras, C.P.L., acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu fiica sa, a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pentru savarsirea infractiunilor de viol si incest. Tribunalul pentru Minori si Familie Brasov a finalizat zilele trecute cercetarea judecatoreasca si l-a condamnat pe inculpat la o pedeapsa de 18 ani de inchisoare pentru viol, 5 ani pentru incest, interzicandu-i, totodata, exercitarea drepturilor parintesti, precum si dreptul de a fi tutore sau curator pe o perioada de 5 ani dupa executarea pedepsei.

BRASOVUL A DEPUS LA GUVERN 10 PROIECTE PENTRU NOI SPATII VERZI - JUDETUL NOSTRU
Noua primarii din judet au depus documentatii pentru a obtine fonduri guvernamentale pentru amenajarea de noi spatii verzi. La sesiunea de depunere a dosarelor din perioada 25 august-5 septembrie au fost inregistrate si proiecte promovate de localitati precum Brasov, Victoria, Rasnov, Halchiu, Teliu, Cristian, Harman, Fagaras si Zarnesti. Primaria Brasov a depus doua dosare, unul care vizeaza reabilitarea Parcului Tractorul si altul vizand un parc din Racadau.

Editorial Octavian Andronic: Candidatul - surpriza: MRU
Personal, n-as prea agrea ideea unei culpe in faptul ca un student eminent a fost remarcat si

promovat in stucturile organizationale ale vremii. Mi se pare logic chiar, pentru ca sunt convins ca esaloanele superioare ale fostului partid comunist n-au fost populate doar de indivizi lipsiti de calitati personale, compensate doar de slugarnicie si oportunism. Si nici oportunismul nu mi se pare, la urma urmei, o trasatura suta la suta negativa: specularea sansei face parte din regula oricarui tip de competitie.

Stiri

Revolta parintilor la Scoala 15
Zeci de parinti au protestat, ieri dimineata, pe holurile Scolii Generale nr. 15 din Brasov, din cauza unui elev problema. Oamenii nu si-au mai lasat copiii sa intre la ore si au amenintat ca ii vor retrage de la scoala in cazul in care elevul cu pricina, acuzat de un comportament indecent, nu va fi mutat intr-o alta unitate de invatamant. Si asta pentru ca micutii se plang ca nu se pot concentra la ore din cauza colegului lor rautacios.

104 olimpici brasoveni vor fi premiati astazi
104 elevi din judetul Brasov care au obtinut rezultate foarte bune la olimpiadele nationale si internationale vor fi premiati astazi, la Teatrul Dramatic. Evenimentul este organizat de Institutia Prefectului Judetul Brasov, sub patronajul prim-ministrului Romaniei, Calin Popescu-Tariceanu, in cadrul Saptamanii Excelentei in Educatie si Cercetare, care are loc in perioada 22-29 septembrie.

Omorat pentru ca nu a stat la coada
O banala coada la chioscul de fornetti din Gara Brasov i-a adus moartea unui om. Mihai Danes, un barbat in varsta de 39 de ani, angajat al Regionalei CFR Calatori Brasov, se pregatea sambata dimineata sa iasa de la munca. Nevasta lui l-a rugat sa-i ia niste pizza de la chioscul de „fornetti” din Gara Brasov, iar barbatul nu a putut sa o refuze. Cunoscand-o probabil pe vanzatoare, Danes s-a bagat direct in fata cozii, greseala care avea sa-i fie fatala.

Editorial Adrian Teaca: Chestiunea zilei - We are the champions
In timp ce la Medias se desfasurau "Zilele gazistului", la Bucuresti "Zilele Bucurestiului", iar la Aswan, in Egipt, o romanca era rapita de tenebrosii banditi sudanezi, campania electorala neoficiala continua un inexorabil in scumpa noastra patrie. PDL se joaca de-a Constitutia - Boc arunca pe piata ideea Parlamentului unicameral, PSD vrea sa acopere mocirlosul scandal sexual care circula pe internet cu propuneri indecente - 20.000 de euroi pentru fiecare roman repatriat, iar PNL, mai iute de picior si-a desemnat candidatii. Premierul Tariceanu a intrat in sala ca o vedeta rock, pe muzica formatiei Queen, "We are the champions".

Stiri

Accident mortal pe DN 1 - Avea doar 21 de ani
Sfirsit cumplit pentru un tinar de doar 21 de ani. Baiatul a murit dupa ce motocicleta pe care o conducea a fost lovita, in plin, de un autoturism Nissan. Accidentul s-a produs duminica, in jurul orei 17.00, in apropiere de Metro I. Politistii spun ca totul s-a intimplat din cauza unui sofer imprudent, care nu a acordat prioritate de trecere motociclistului.

2726 de "ticalosi necunoscuti"
Numarul infractiunilor la nivelul judetului Brasov este in continua crestere. Daca politistii iau toate masurile de prevenire si prindere a infractorilor, acestia, in schimb, nu se dau in laturi de la nimic. Ba mai mult, unii chiar reusesc sa scape nepedepsiti, dovada si numarul mare de cazuri cu autori necunoscuti (AN) care exista la nivelul judetului nostru.

Criza de personal la Primaria Brasov
Pentru ca piata muncii ofera foarte putini specialisti, functionarii angajati in Primaria Brasov sint nevoiti sa ramina zilnic peste program. Oamenii spun ca, desi stau ore in sir ingropati in dosare, salariile nu sint deloc motivante.

Stiri

Mihaela Radulescu a facut senzatie
Aflata in plin proces de divort cu Elan Schwartzenberg, Mihaela Radulescu, nu renunta la

evenimentele mondene. Vedeta, in virsta de 39 de ani, a fost in centrul atentiei, la receptia ocazionata de deschiderea hotelului de cinci stele Radisson, printr-o tinuta extrem de sexy.

Cioaca poate scapa de acuzatia de furt
Politistul Cristian Cioaca s-a ales cu o noua plingere penala pentru furtul bunurilor Elodiei, din apartamentul conjugal. Teoretic, plingerea penala formulata de parintii Elodiei impotriva lui Cioaca nu are insa temei legal, pentru ca trebuia facuta de Elodia.

Traficul greu, interzis pe pasajul Lunga-Bartolomeu
Consilierul local Ciprian Chiriches a solicitat patronilor firmelor care functioneaza sau au lucrari in Bartolomeu sa nu mai foloseasca pasajul peste calea ferata din continuarea Strazii Lungi, pentru ca risca sa-l deterioreze.

Comentarii

Ultimă oră