Sari la conținut

Revista presei brasovene- Luni, 8 septembrie 2008

Editorial Alexandru Ganea: DUPA 15 ANI
In septembrie 1993, cativa ziaristi din Brasov au decis sa infiinteze o noua publicatie. Au dorit ca initiativa lor sa fie diferita, atat din punct de vedere al managementului de proiect, cat si al gandirii redactionale, sa spun asa, de ceea ce exista atunci pe piata media din Brasov. A fost constituita o structura a actionariatului care sa garanteze echidistanta si neingerintele in partea redactionala. S-a creionat, tot atunci, o politica de dezvoltare a firmei, prin reinvestirea profitului.

Eu n-am fost unul dintre fondatorii ziarului. Am revenit in Brasov in decembrie 1993, adica am "intarziat" cu vreo trei luni. Am intrat atunci in echipa Transilvaniei Expres pentru ca am crezut in proiect si in cativa oameni pe care ii cunoscusem, pe unii cu mai mult, pe altii cu mai putin timp inainte.

Stiri

SE RETRAGE
Mihaela Maxim nu va mai conduce de la 1 octombrie Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Brasov. Directorul general a solicitat transferarea sa intr-o functie de executie din cadrul Consiliului Judetean Brasov, institutie careia ii este subordonata DGASPC. Motivele invocate de sefa Directiei sunt personale.

TRANSILVANIA EXPRES IMPLINESTE ASTAZI 15 ANI
Am fost si ramanem primii
Am urmarit in permanenta imbunatatirea calitatii tiparului, in avantajul firmelor care apeleaza la serviciile noastre publicitare si pentru a oferi cititorilor ziarul in conditii grafice deosebite. Astfel, din 1994 ziarul se tipareste la propria tipografie, Tipotex, care din 2002 este dotata cu o rotativa noua.

DEPOZIT DE GUNOI
Turistii care vin la Vidraru si Balea Lac lasa in urma lor munti de gunoaie, desi ar trebui sa protejeze cel mai frumos traseu montan din Romania. Cei 20.000 de vizitatori care ajung in zona isi ridica corturi de-o parte si de alta a soselei alaturi de care isi instaleaza un gratar si la plecare uita sa stranga mizeria.

Stiri

Vedeta Cerbului de Aur se considera „un debutant”
Razvan Krivach a castigat sambata marele trofeu al Festivalului International „Cerbul de Aur”,

interpretand melodia „To much love will kill you” al celor de la Queen. Trofeul de argint a intrat in palmaresul deja bogat al cantaretilor suedezi de la Biondo, ce au participat cu melodia de la Euroviosion: „Shine”. Cerbul de bronz a revenit tot Romaniei, fiind adjudecat de Tony Poptamas & Desperado. Voturile juriului i–au adus formatiei 3Nity un premiu special. Premiul de popularitate a fost oferit reprezentantei Romaniei de etnie maghiara, Annamari Dancs. Cea mai apreciata prestatie a fost cea a britanicilor de la Simply Red.

Rasnovul are propriul film: „In numele trandafirului”
Lung metrajul, un film documentar despre istoria localitatii, a fost difuzat sambata seara, pe doua ecrane gigant pozitionate in centrul orasului. Pelicula nu este o lectie de istorie plictisitoare, ci este un film plin de actiune, la care a luat parte si indragitul actor Florin Piersic.

Unor brasoveni din Racadau le-a luat foc apartamentul in timp ce erau plecati de-acasa
Un bloc din cartierul brasovean Racadau a fost invaluit in fum, ieri, in urma unui incendiu izbucnit la unul dintre apartamente. Din fericire, nimeni nu a fost ranit, insa valoarea pagubelor este destul de insemnata. Focul a izbucnit intr-un apartament situat la etajul III al unui bloc de pe strada Crisului. In momentul izbucnirii incendiului, in locuinta nu se afla nimeni, iar vecinii, care au simtit in scurt timp fumul inecacios, au alertat imediat pompierii.

Editorial Adrian Teaca:  Chestiunea zilei - Filme cu prosti

La Galati, niste muncitori sint pusi sa sape la temelia unui bloc in constructie. Blocul, saracul, se prabuseste.
La Bucuresti, presedintele Traian Basescu il suna pe patriarhul Daniel si-i comunica, total neprotocolar, ca intentioneaza sa-l invite pe Papa in Romania. Patriarhul ii raspunde printr-un comunicat ca nu se procedeaza asa, ca Biserica Ortodoxa Romana trebuie sa se implice direct in negocieri s.a. Basescu, indiferent, se duce la Papa, si-i face invitatia!

Stiri

Cerbul se incheie cu scandal
Si nu e vorba de felul in care au interpretat cistigatorii, ci de cei care au fost invitati. Mai multi artisti s-au aratat deranjati de prezenta Angelei Similea in prima seara a „Cerbului de Aur”, in timp ce altii au fost ignorati. Printre acestia Corina Chiriac, Margareta Pislaru si prima cistigatoare a trofeului, Luminita Dobrescu.

Nasterea Maicii Domnului - Sfinta Maria Mica
Nasterea Maicii Domnului este prima mare sarbatoare din cursul anului bisericesc care a inceput la 1 septembrie. Sfinta Scriptura nu ne relateaza acest eveniment. Insa, scrierile apocrife ofera foarte multe amanunte despre originea si copilaria Fecioarei Maria. Cea mai importanta sursa in acest sens o reprezinta Protoevanghelia lui Iacov, o lucrare iudeo-crestina din sec. al II-lea.

Brasovul, un New   Orleans mioritic - Jazz in strada
Festivalul de jazz, ajuns la cea de-a doua editie, organizat de Consiliul Judetean Brasov si Centrul Judetean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale Brasov a propus, insa, iubitorilor de gen, o manifestare adiacenta si in premiera pe meleaguri romanesti, "Kronstadt Jazz Rally", astfel incit artistii invitati: Marcian Petrescu si "Trenul de noapte" (Romania), Berti Barbera si Nicu Patoi (Romania), Drechsler (Austria), Zsolt Bende Quartet (Ungaria, SUA, Austria), Jens Winther Quartet (Danemarca, Germania), Tomas Einarsson & The Reykiavik Rumberos (Islanda) si Al Jawala (Germania, Franta), au concertat in mai multe locatii cu rezonanta pentru brasoveni: str. Republicii, Terasa "Olimpia", Terasa "Ceasu' Rau" si Groove Garden Music Club.

Stiri

Imaginea judetului, promovata prin sport
Consiliul Judetean Brasov este decis sa promoveze imaginea judetului prin sport. In ultima sedinta

de plen, consilierii judeteni au hotarit sa investeasca mai mult in acest domeniu, pentru inceput votind pozitiv proiectul de infiintare a Directiei Judetene pentru Sport, in subordinea CJ.

Dictionarul lui Selaru, „un labirint al urii“
„Dictionarul scriitorilor brasoveni si al veleitarilor - de la 1450 pina azi“, publicat de Vasile Selaru la editura proprie, stirneste scandal, la doua luni de la publicare. O parte dintre scriitorii deveniti subiect in cartea lui se arata nemultumiti de felul in care Selaru le prezinta opera si activitatea, considerind ca „asa-numitul dictionar“ sufera de grave erori de documentare, dar si de gramatica si de logica, si in plus, abunda de comentariile personale ale autorului la adresa celor tratati in carte.

Incepe scoala si pentru someri
Luna septembrie este, traditional, luna in care incepe scoala. E valabil si pentru somerii brasoveni care vor dori sa invete o meserie noua sau sa-si perfectioneze calificarea in meseria pe care au practicat-o, pentru ca Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca organizeaza, incepind cu aceasta luna, 12 noi cursuri de formare profesionala.

Comentarii

Ultimă oră