Sari la conținut

Editorial Alexandru Ganea: PENTRU UNII MUMA, PENTRU ALTII...

"Bref, ce sa intelegem din toata tarasenia asta? Ca doar antenele si alte emitatoare amplasate pe sediile ministerelor, Guvernului, ale unor consilii judetene emit radiatii "vatamatoare"? Si ca exact acelasi tip de emitatoare montate pe blocuri, in imediata apropiere a locuintelor sau pe sediile altor institutii publice (ai caror angajati nu primesc "sporul pentru conditii vatamatoare") nu dauneaza sanatatii celor din jur? Haida-de!"

Stiri

COPIII OPERATI PE CORD AU AVUT PARTE DE O MINIVACANTA IN POIANA BRASOV
Copiii operati pe cord au avut parte in weekend de o minivacanta in Poiana Brasov. Evenimentul intitulat "O zi de vacanta" a facut parte din campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri", un proiect de amploare dedicat sprijinirii copiilor cu probleme cardiace. Astfel, timp de doua zile, o parte dintre micutii operati cu succes la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu-Mures alaturi de familiile lor, dar si de echipa de medici specialisti de la clinica au avut prilejul sa se cunoasca mai bine si sa petreaca impreuna momente de recreere si bucurie.

PREDICI IN LIMBAJUL MIMICO-GESTUAL LA BRASOV!
12 preoti ortodocsi, specializati in comunicarea cu surdo-mutii, adica in transpunerea limbajului verbal al slujbelor bisericesti in limbaj mimico-gestual, precum si 244 de credinciosi surdo-muti din diferite orase ale tarii, s-au intalnit in week-end, la Biserica "Sf. Imparati Constantin si Elena" din Brasov. Intrunirea nationala, in premiera, a avut loc la initiativa preotului Marian Vladut, preot misionar in cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Sibiu, specializat in comunicarea cu surdo-mutii, coordonator in cadrul proiectului "Tabor pentru comunitatea credinciosilor cu deficienta de auz"

DE MORAL - "STEGARII" AU REVENIT CU O VICTORIE IN PRIMA LIGA!
FC Brasov a debutat cu dreptul in prima liga, invingand cu emotii, in etapa inaugurala, Unirea Urziceni, dupa un gol marcat de fundasul Oros in ultimele secunde. Golul "stegarilor" a cazut cand nimeni nu se mai astepta. Astfel, in ultimul minut al prelungirilor, Senin a centrat din corner, iar Oros l-a executat cu o lovitura de cap pe goalkeeper-ul oaspetilor, provocand o nebunie generala in tribune.

Editorial Octavian Andronic : BLANDIANA VREA LECTII OBLIGATORII DINTR-O MATERIE INEXISTENTA
"Trăim încă într-o societate măcinată şi destrămată de partizanate de tot felul. „Raportul Tismăneanu" nu poate ţine loc de tratat de istorie. N-are cum, e prea marcat de subiectivitate pentru a putea oferi materia necesară unui studiu şcolar. Doar dacă nu acceptăm varianta că d-na Blandiana şi colegii săi de Alianţă să-şi asume, voluntar, calitatea de profesori de comunism. Sau despre anticomunism."

Stiri

VICTIMELE "CALAULUI" SI-AU GASIT ODIHNA VESNICA
Comunitatea din Zărneşti a ieşit ieri în bătătura casei să asiste la înmormântarea Vasilicăi Mihai. Şocaţi de bestialitatea cu care a fost ucisă tânăra de numai 26 de ani, localnicii au ieşit în stradă să vadă cortegiul funerar şi să transmită condoleanţe familiei. Pe o ploaie deasă, aproape 300 de persoane au înaintat încet spre biserica din centrul oraşului, în ritmul marşului funerar cântat de fanfară.

DREPTUL SI ALIMENTATIA PUBLICA - CELE MAI INACCESIBILE FACULTATI
Cea mai „tânără” facultate a Universităţii braşovene, Facultatea de Alimentaţie Publică şi Turism s-a impus rapid pe piaţa învăţământului superior. Aici, concurenţa a fost una record anul acesta, iar mediile sub 9.00 nu au avut nicio şansă pentru locurile bugetate. Linia bugetaţilor a fost trasă sub media 9,21, la specializarea IM.
La Drept, linia nesubvenţionaţilor -a oprit la 9,18. Facultatea de Drept rămâne şi ea una bine „cotată”. După o concurenţă puternică, de 15 candidaţi pe un loc, ultimul loc bugetat, după prima fază a admiterii, s-a luat cu 9,52. În acelaşi timp, ultimul loc nebugetat a fost ocupat cu media 9,18. Totuşi, candidaţii mai pot spera la un loc bugetat chiar până în septembrie, când va fi afişată lista finală a candidaţilor admişi.

NICI ZARNESTIUL, NICI BRANUL NU VOR SA ASFALTEZE 307 METRI DE DRUM
Consilierul judeţean Adrian Maxim (foto) a purtat discuţii cu conducerile administraţiilor oraşului Zărneşti şi comunei Bran pentru asfaltarea unei bucăţi din drumul dintre cele două localităţi. „Parctic, a rămas o bucată de drum de 307 metri liniari neasfaltată, deoarece ambele primării consideră că se află în afara localităţilor. Cei de la Bran spun că este dincolo de limita satului Sohodol, deci în afara comunei Bran, în timp ce conducerea zărneşteană consideră că se află în afara Tohanului Nou, deci în afara limitei Zărneştiului. Noi am primit şi vizita unei delegaţii de oameni din Sohodol care ne-au rugat să rezolvăm această situaţie”, a precizat consilierul judeţean.

Editorial Adrian Teaca : Chestiunea Zilei - Blestemul Codrilor

"De aproape două decenii, nu e an în care să nu facem cîte un bilanţ de inundaţii: oameni luaţi de ape, gospodării făcute una cu pămîntul, drumuri distruse, poduri surpate, culturi "rase", mii de animale înecate. În fiecare an constatăm, ca un blestem, că sîntem neputincioşi. Chiar sîntem?"

Stiri

PE 1 AUGUST, LUNA VA INGHITI SOARELE!
În România, eclipsa va fi parţială şi va fi vizibilă între orele 12,25 şi 14,05
Pe 1 august va fi eclipsă totală de Soare, cu durata fazei de totalitate de 2 minute şi 27 secunde pentru locuitorii nordici. Conform astrologilor, ea va marca un nou început pentru omenire.Este a cincea eclipsă totală de Soare de la începutul secolului. Institutul de Mecanică Celestă şi Calculul Efemeridelor de la Paris (IMCCE) a anunţat că eclipsa va fi vizibilă în totalitate pe o linie ce începe în nord-estul Canadei şi trece prin nord-estul Americii de Nord, nord-vestul Groenlandei, Oceanul Arctic, Insula Arhanghelsk, nordul siberian, vestul Mongoliei şi China.

CREDITE CU ACTE FALSE
                                                     200.000 de lei. Atît au reuşit să obţină doi braşoveni, de la şase bănci, folosindu-se de identităţi false. Bărbaţii, în vîrstă de 31, respectiv 39 de ani, au luat în lunile martie, aprilie şi noiembrie 2007 mai multe credite de la şase bănci din Braşov. Pentru a putea intra în posesia banilor, oamenii s-au folosit de documente false. În acest fel, au reuşit să obţină nu mai puţin de 200.000 de lei. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au descoperit, însă, ilegalităţile comise de cei doi braşoveni.

TALHARIE LA STANA
Au menţinut tradiţia ciobanilor ospitalieri şi au aşezat la masă mai mulţi tineri flămînzi, însă răsplata a fost neaşteptată. Este vorba de doi ciobani din Săcele care s-au ales şi cu bătaie şi cu pagubă, după ce au omenit mai mulţi indivizi care le-au cerut ceva de mîncare. Totul s-a întîmplat săptămîna trecută. Proprietarul unei stîne din zona Rentea şi cu un angajat al său au primit musafiri neaşteptaţi. Mai exact şapte tineri care le-au cerut ceva de-ale gurii. De bună credinţă, ciobanii şi-au aşezat oaspeţii la masă. Numai că, după ce s-au înfruptat, tinerii musafiri au devenit agresivi. L-au luat pe cioban la bătaie, au furat 60 de kilograme de telemea, 20 de kilograme de urdă şi 4 de caş, două telefoane mobile şi o plasă cu ţigări, iar apoi s-au făcut nevăzuţi. De îndată ce au scăpat din ghearele agresorilor, păgubiţii au anunţat Poliţia. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, tinerii pot sta după gratii pînă la 20 de ani.

Stiri

SASE ZILE NU SE CIRCULA PE STRADA AUREL VLAICU
Circulaţia pe strada Aurel Vlaicu se închide In 25 iulie, ora 22.00, pînă în 31 iulie, ora 00.00, pentru efectuarea unor lucrări de asfaltare. Nicio maşină nu va circula în intervalul menţionat între intersecţia cu strada 13 Decembrie şi intersecţia cu Bulevardul Griviţei. Traficul rutier va fi deviat în această perioadă pe rutele 13 Decembrie-Independenţei, pentru autovehiculele mai mari de 3,5 tone, respectiv 13 Decembrie-Codrii Cosminului pentru cele mai mici de 3,5 tone, şi pe ruta 13 Decembrie-Griviţei-Stadionului.

MARIUS ILIE A AJUNS IN AREST
Unul dintre cei mai cunoscuţi capi ai lumii interlope din Braşov a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. El este acuzat de tîlhărie şi lipsire de libertate,într-un dosar în care a fost arestat şi aghiotantul său, Victor Roman. Ei sînt acuzaţi că, anul trecut, au sechestrat un tînăr pe care l-au torturat, i-au tăiat o ureche şi i-au scrijelit pe spate, cu un cui, iniţialele A.D. Marius Ilie are 10 condamnări la activ, majoritatea pentru tîlhărie şi furt. Ultima dată a ieşit din penitenciar în 1997.

DE CE SE IMPRUMUTA PENSIONARII?
La Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) e forfotă în fiecare zi, de ai impresia că treaba nu se mai termină vreodată. Pe tot parcursul zilei clienţii se perindă prin faţa ghişeelor, iar angajaţii instituţiei fac tot posibilul ca pensionarii să nu piardă prea mult timp. „Pensionarii vin la noi pentru a primi un împrumut, nu pentru a-şi cumpăra cine ştie ce, ci mai ales pentru a fi ajutaţi să-şi plătească întreţinerea sau alte cheltuieli ale casei. De multe ori, noi sîntem ultima lor speranţă pentru a-şi rezolva problemele cu care se confruntă“, a declarat Constanţa Teodorescu, preşedinta CARP Braşov.

Comentarii

Ultimă oră