Sari la conținut

Revista presei brasovene- Joi, 25 septembrie 2008

Editorial Alexandru Ganea: "INCOMPATIBILITATI" SI "CONTRADICTII", IN VIZIUNEA UNUI COMISAR-SEF
In 9 septembrie, ziarul nostru a publicat un articol despre un agent de Politie din Zarnesti, om descurcaret si cu relatii pe langa fostul primar al urbei, care a solicitat sa i se concesioneze si lui o statie de autobuz, cu terenul aferent. Chestia s-a rezolvat rapid si - din cate mi-a povestit colegul care a scris articolul - fara licitatie publica, fara vreo garantie sau dovada de bonitate financiara si fara proiect de constructie.

Stiri

SALARIATII DE LA ICA ISI MUTA PROTESTUL IN STRADA
Cei 155 de angajati ai societatii de Constructii Aeronautice de pe platforma IAR Ghimbav ies de astazi in strada. Suba Arpad, liderul Sindicatului Liber ICA de pe platforma IAR Ghimbav, a declarat ca de astazi si pana martea viitoare salariatii vor picheta zilnic sediul Prefecturii, intre orele 12.00 si 14.00. Angajatii fabricii de avioane ghimbasene sunt in greva generala de joia trecuta.

IARNA VINE CU AJUTOARE DE INCALZIRE MAI MARI
Vesti bune pentru cei peste 30.000 de potentiali beneficiari ai ajutorului acordat de stat celor care folosesc pentru incalzirea locuintelor gaze naturale. Incepand cu luna noiembrie, subventiile vor majora cu 18%, fata de martie 2008, urmand ca de la 1 ianuarie 2009 sa mai creasca cu alte 10 procente. Brasovenii care folosesc gazele naturale ca sursa de caldura vor beneficia in aceasta iarna de o majorare substantiala a subventiilor, care se va realiza in doua etape.

INSPECTORII SANITARI AU FOST DATI AFARA DIN SCOALA 31
Reprezentantii Inspectiei Sanitare de Stat (ISS) au luat la "puricat" chioscurile din incintele unitatilor brasovene de invatamant. Pe langa verificarea comerciantilor, care sunt obligati sa vanda elevilor doar alimente din lista recomandata de Ministerul Sanatatii, inspectorii controleaza si modul in care directiunea scolilor fara autorizatie sanitara s-a conformat cerintelor impuse de ISS. Actiunea de inspectie a luat startul saptamana aceasta, iar "sanitarii" brasoveni au avut parte, deja, de o surpriza neplacuta. Aflati la Scoala Generala Nr. 31 din Cartierul Triaj, acestia au fost "luati pe sus" de cadrele didactice din institutie. Atat inspectorii, cat si reprezentantii mass-media locale au fost dati afara din incinta scolii, fara a primi nici o explicatie, ci pentru simplul fapt ca profesorii nu au dorit sa fie filmati.

Editorial Octavian Andronic: Ce semeni si ce culegi…
Presedintele Traian Basescu si-a prezentat cel de-al patrulea mesaj catre natiune in fata camerelor

reunite ale Parlamentului. Reunite, e un fel de a spune. In timp ce presedintele Senatului se afla prin Mexic, iar cel al Camerei refuza ostentativ sa participe la manifestarile in care evolueaza presedintele, reuniunea a fost...prezidata de „vici”. In sala au fost prezenti mai putin de jumatate din numarul total de parlamentari, iar dintre acestia, majoritatea au reprezentat-o deputatii si senatorii PD-L.

Stiri

Sase minore au nascut in ultimele trei zile la Brasov
In doar trei zile, sase tinere sub 18 ani au nascut la Maternitatea Brasov. Bebelusii sunt sanatosi, in ciuda faptului ca trei dintre ei s-au nascut inainte de termen. Numarul tinerelor minore care aduc pe lume copii a crescut foarte mult anul acesta. Numai in ultima luna au fost adusi pe lume, la Brasov, zece copii nascuti de tinere care nu aveau nici macar 18 ani. Printre acestia se numara siamezii si bebelusul infectat cu HIV, cazuri intens mediatizate.

Poligon de tragere ca in Vest, la 30 de km de Brasov
Cel mai modern poligon automat de tragere din Romania a fost inaugurat la nici 30 de kilometri distanta de Brasov, la Sfantu Gheorghe, in prezenta tuturor comandantilor inspectoratelor de jandarmi din tara. Dotarile sunt la nivel european, cu ecrane LCD, tinte mobile si exista chiar un sistem de sunet cu zgomote de fundal, pentru a fi creat un camp de lupta cat mai real.

Vaduvele de preoti nu au fost uitate de Biserica
Fundatia „Sf. Constantin si Elena - Valea Cetatii - Brasov” si-a propus sa acorde o atentie deosebita persoanelor varstnice. Astfel, pentru a le mai oferi o mica bucurie spirituala, astazi, 18 preotese vaduve vor fi invitate sa participe la o slujba religioasa oficiata special pentru ele. Slujba se va tine la Biserica Ortodoxa „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Parohia „Valea Cetatii” Brasov.

Editorial Adrian Teaca:  Chestiunea zilei - Unde scuipa Vadim...
A fost asteptat cu sufletul la gura. Fratilor, a venit ieri presedintele sa glasuiasca in Parlament! Plictisitor. A dat Basescu in guvern, cit a putut. Dar, la ce v-ati fi asteptat? Dezastru, colaps, ce mai, la anu vine Apocalipsa. Un destept spunea, imediat dupa brilianta cuvintare, ca asa trebuie sa faca opozitia: sa critice. Ai zau, sa mori tu? Da ce, Basescu e in opozitie? Fata de cine? Ma rog, si-a facut si el treaba, ridicind mingea la fileu pentru pedelei. Ca doar e campanie.

Stiri

Dispar ciobanii?
Producatorii care au ca obiect de activitate producerea si comercializarea produselor romanesti ar putea disparea de pe piata daca nu respecta reglementarile in vigoare impuse de Uniunea Europeana. Cel putin asta opineaza Directia Sanitar-Veterinara Brasov (DSV) si Oficiul National pentru Produse Traditionale. Pentru ca eliminarea de pe piata a produselor traditionale sa fie evitata si sa ne putem bucura, in continuare, de brinza, pastrama si cirnati, facute dupa retete specifice romanesti, conducerea DSV a organizat un congres, la care au fost invitati toti producatorii din judetul Brasov, pentru a li se explica ce trebuie sa faca pentru a obtine lapte, brinza, pastrama, etc., competitive pe piata europeana si pe placul consumatorului.

Desi nu e gripa aviara - Ne mor pasarile
Sute de lastuni au fost gasiti morti de ger in ultimele zile la Brasov. Ploaia rece si lipsa hranei a dus la moartea acestor pasari, in drumul lor catre sudul Europei. Coordonatorul filialei Brasov a Societatii Ornitologilor din Romania, lector dr. ing. Dan Traian Ionescu, spune ca pasarile gasite la intrarea in scarile blocului, sub geamurile de la parter si in parcari sint din specia lastunul de casa, (Delichon urbica), o mica pasare inrudita cu rindunica.

10 milioane de euro pentru Cetatea Rupea
Comitetul Regional pentru Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) a aprobat finantarea a trei proiecte din judetul Brasov la intilnirea care a avut loc in aceasta saptamina la Alba Iulia. Cea mai importanta suma – 20,425 milioane de lei – ii va reveni Consiliului Local Rupea pentru reabilitarea cetatii, a anuntat Nicolae Tucunel, presedintele Camerei de Comert si Industrie Brasov, membru al comitetului. Desi valoarea proiectului este de 9,8 milioane de euro, suma care va fi primita ca grant in cadrul Programului Operational Regional – axa 5.1 (reabilitare si extindere infrastructura turistica) este de 20,5 milioane de lei, aproape 6 milioane de euro, restul banilor urmind sa fie asigurat de cofinantarea autoritatilor locale, respectiv Consiliul Judetean Brasov.

Stiri

Cer salarii corecte
Cadrele medicale din Spitalul Judetean sint nemultumite de salarii, mai ales cind au aflat ca exista

diferentieri la lefuri intre angajati cu aceeasi vechime si posturi similare.

„As bate palma pe un egal“
Herbert Muller spune ca daca acum cineva i-ar garanta un egal la Vilcea, ar accepta.

160 de noi locuri de parcare in Centrul Civic
O suta saizeci de noi locuri de parcare si calea de acces catre ele au fost amenajate in Centrul Civic, la baza cladirii Directiei Generale a Finantelor Publice Brasov.

Comentarii

Ultimă oră