Sari la conținut

Revista presei brasovene- Joi, 18 septembrie 2008

Editorial Alexandru Ganea: COMITETUL CENTRAL SI FRATIILE LOCALE
Am citit undeva o sintagma cum nu se poate mai nimerita pentru a descrie un grup de romanasi voiosi si fara grija banilor: Comitetul Central al Celor ce Fac Afaceri cu Statul. Sau, mai scurt, Comitetul Central al Baietilor Destepti, as adauga. Grupul acesta este, insa doar varful airbergului ce roade carena vaporului prapadit numit Romania. Comparatia este cu atat mai indreptatita cu cat avem in fruntea statului un capitan de vas...

Stiri

DEZINTERESUL FOSTILOR PRIMARI DIN VULCAN SI FELDIOARA A LASAT ELEVII FARA SCOLI
Retrocedarea imobilelor catre fostii proprietari a pus mari probleme sistemului de invatamant din judet, in conditiile in care pe raza a 19 localitati au fost revendicate de fostii proprietari 48 de cladiri in care functionau scoli sau gradinite.

CET BRASOV MAI ARE 33.000 DE ABONATI, DAR 14.000 NU PRIMESC AGENT TERMIC
Centrala Electrica de Termoficare (CET) intra in sezonul rece 2008/2009 cu 33.000 de apartamente carora le va livra agent termic. Practic, insa, 14.000 de familii nu au apa calda de mai bine de doua luni si nici nu vor avea caldura la iarna, fiindca au restante mari si vechi la plata facturilor.

MARATON DE 38 DE KM IN PIATRA CRAIULUI
In scurta vreme se va organiza un maraton in Piatra Craiului, unde sunt invitati sa participe toti brasovenii care au o pregatire fizica buna si sunt iubitori de drumetii montane. Traseul este neamenajat si neprotejat, foloseste drumuri publice si drumuri forestiere, poteci marcate si nemarcate, pante cu inclinare mare si zone accidentate.

Lungimea totala a acestuia va fi de 38 de km, iar timpul mediu pentru parcurgerea lui va fi de aproximativ opt ore.

Editorial Octavian Andronic: Mintea Roman-ului cea de pe urma


Petre Roman a aparut in politica precum Venus din spuma marii. A fost extras din vartejul revolutiei de vechii prieteni ai tatalui sau si propulsat in doar cateva zile pana la varful Guvernului. A fost o decizie pe care la vremea respectiva nimeni nu s-a gandit sa o conteste, cu atat mai mult cu cat personajul era carismatic si dadea foarte bine pe ecranele televizoarelor, cand il intervievau reporteritele de la televiziunile marilor puteri.

Stiri

Brasovul nu va avea probleme cu cazarea studentilor
Ca in fiecare an, in preajma noului an universitar studentii incep sa fie cuprinsi de emotii. Nu atat din cauza studiului, cat mai ales din cauza locurilor de cazare. Si anul acesta, ca de fiecare data, cererea este mai mare decat oferta, astfel incat aproape o cincime a studentilor de anul I se pare ca vor ramane pe dinafara.

20 de primari din judetul Brasov au fost instruiti la Bruxelles
Luni, 15 septembrie, o delegatie formata din 25 de membri ai PD-L Brasov, primari, viceprimari si consilieri judeteni s-au deplasat la Bruxelles la invitatia eurodeputatului Dragos David, pentru a vizita Institutiile Europene si pentru a cunoaste mecanismele decizionale ale Uniunii Europene.

Focuri de arma pentru prinderea unui hot
Un tanar din Sacele, prins in flagrant de politisti in timp ce fura, a fost oprit din fuga cu focuri de arma. Adolescentul, in varsta de 17 ani, a fost surprins de o patrula a Politiei, in noaptea de marti spre miercuri, chiar in momentul in care incerca sa sustraga mai multe bunuri dintr-o remorca parcata pe Bulevardul George Moroianu.

Editorial Adrian Teaca: Chestiunea zilei - Case in America
Cind face gripa America, toata lumea stranuta. A fost de-ajuns sa "cada" citeva banci de peste Ocean, pentru ca bursele din Londra, Paris, Moscova si Tokyo sa traiasca momente nefaste. Nici Bursa de Valori Bucuresti nu s-a simtit prea bine, indicele bursier ajungind la cel mai redus nivel din ultimii trei ani.

Stiri

Scolile, controlate si de veterinari
Scolile din Brasov au fost verificate, la singe, ieri, de catre inspectorii sanitar veterinari. Specialistii au verificat atit cantinele scolare, cit si chioscurile din incinta unitatilor de invatamint. Si asta cu atit mai mult cu cit, de astazi, intra in vigoare ordinul Ministerului Sanatatii potrivit caruia nici o unitate alimentara aflata in incinta unei institutii de invatamint nu mai are voie sa le ofere elevilor produse cu un continut ridicat de grasimi, zahar sau sare.

Fotbal - FC Brasov - Rapid, luni, ora 17,00 - Dinu Gheorghe: „Orgoliile sint pentru prosti”
Presedintele executiv al FC Brasov, a declarat ca nu va exista nici un fel de orgoliu din partea sa, a lui Razvan Lucescu sau a fostilor rapidisti care joaca acum la Brasov, in meciul FC Brasov – Rapid, programat luni, la poalele Timpei.

Scandalul Romexterra revine
Scandalul din jurul bancii MKB Romexterra se pare ca este o poveste fara sfirsit. Un nou incident petrecut in urma cu citeva a zile a dat prilejul la noi acuzatii venite, indirect, din partea lui Dorin Lazar Maior impotriva lui Iulian Doftoreanu, Mihai Matepiuc si Cristi Butum. Astfel, in urma cu citeva zile, masina lui Cristian Iacob, administrator al societatii SC Kampa General Com, care face parte din grupul de firme al lui Dorin Lazar Maior, a luat foc, impreuna cu o rulota. Barbatul banuieste ca in spatele acestui incident se afla mina celor trei, Doftoreanu, Matepiuc si Butum, care, ar fi pus pe cineva sa incendieze masinile.

Stiri

Un nou termen pentru divortul lui Cioaca
In aceeasi zi si in aceeasi sala de judecata, se va judeca atit procesul de divort, cit si dreptul de

vizitare a micutului Patrik, cerut de catre parintii Elodiei- 6 octombrie.

A treia zi de greva la ICA
Daca nu le vor fi platite salariile restante, angajatii ameninta ca vor intra, de azi, in greva generala. Angajatii Intreprinderii de Constructii Aeronautice (ICA) Ghimbav au intrerupt lucrul timp de patru ore, ieri dimineata, pentru a treia zi consecutiv, din cauza neplatii salariilor pe aproape doua luni, urmind ca astazi sa intre in greva generala.

Absenti la lectia anticoruptie
Caravana anticoruptie a interesat doar doua treimi dintre institutiile brasovene invitate la dezbatere. Caravana anticoruptie, parte a unui proiect mai larg de lupta impotriva coruptiei initiat prin parteneriat de catre Ministerul Justitiei si HAUS Mangement din Finlanda, a ajuns din nou la Brasov. Evenimentul a fost organizat in sala noua de consiliu a Primariei, unde au fost invitati, alaturi de organizatori, 44 de reprezentanti din 16 institutii.

Comentarii

Ultimă oră