Volumele „Corespondenţă” şi „Publicistică”, reunite într-o ediţie îngrijită de Steluţa Pestrea Suciu, au fost prezentate publicului la Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu”. Lansarea acestor două volume reprezintă un demers de recuperare a unei importante figuri a Braşovului –  Valeria Căliman. Fondurile obţinute din vânzarea acestei ediţii vor fi direcţionate către Hospice Casa Speranţei. Primul volum cuprinde corespondenţa Valeriei Căliman cu diferite personalităţi ale vremii, începând din 1919 până în anul 1991. Al doilea cuprinde articolele publicate de Valeria Căliman în Gazeta Transilvaniei, între anii 1941-1944. Pentru ca aceste volume să vadă lumina tiparului, Steluţa Pestrea Suciu a lucrat patru ani. A selectat scrisori, le-a citat, le-a descifrat.

,, Să ştiţi că Braşovul nu înseamnă doar negustori sau breslele lor. Braşovul are aşa undeva ascuns, şi trebuie scos la lumină, cultură şi oameni de cultură. Sunt unii care sunt năcuţi în Braşov, alţii care sunt veniţi din alte colţuri ale României, dar care au lăsat o dâră de lumină în urma lor. Toate treburile astea trebuie cunoscute. ,, a declarat Steluţa PESTREA SUCIU – scriitor, în cadrul emisiunii MIX Actual difuzată pe MIX 2 TV şi moderată de Onelia Pescaru.

Scriitoarea a mai spus că a strâns toate aceste date în primul rând din resprect pentru Valeria Căliman. ,, Această carte nu ar fi apărut fără sprijinul moral şi bineînţeles material, al ficei Valeriei Căliman, doamna doctor Sânziana Micea. Ea a pus la dispoziţie arhiva familiei, pentru cercetare, pentru că fără o cercetare amănunţită nu se puteau realize aceste două cărţi. ,, a mai declarat scriitoare în cadrul aceleaşi emisiuni.