Sari la conținut

Reţetele electronice, obligatorii de la 1 ianuarie 2013

retetele-electronice-obligatorii-de-la-1-ianuarie-2013


Reţeta electronică va fi obligatorie din 1 ianuarie 2013.

Potrivit legislaţiei, toţi furnizorii de servicii medicale trebuie să se alinieze cerinţelor tehnice pentru implementarea prescrierii electronice până la 31 decembrie 2012. Utilizarea altor formulare pentru prescrierea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală atrage răspunderea persoanelor vinovate, în conformitate cu dispoziţiile legale.

"Casa Naţională de Asigurări de Sănătate informează atât publicul, cât şi furnizorii de servicii medicale, de medicamente şi dispozitive medicale că, de la 1 ianuarie 2013, prescripţia electronică (PE) va fi utilizată în exclusivitate, atât în format online, cât şi offline la cabinet şi offline la domiciliu'', a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX Marius Filip.

CNAS şi casele judeţene de asigurări de sănătate au stabilit un serviciu de permanenţă, ca suport suplimentar pentru perioada 29 decembrie 2012 - 3 ianuarie 2013. Numerele de telefon şi adresele de email ale persoanelor care vor asigura permanenţa pentru suport vor fi afişate pe site-urile caselor de asigurări de sănătate. Pentru judeţul Braşov vezi detalii aici.

Comentarii

Ultimă oră