Sari la conținut

Restricţii de vizitare din cauza gripelor la Spitalul de Copii

restrictii-de-vizitare-din-cauza-gripelor-la-spitalul-de-copii

Restricţii de vizitare din cauza gripelor: doar părinţii mai au voie în Spitalul de Copii, nu și alți vizitatori! Vizitele pot dura doar 30 de minute.

Dat fiind numărul mare de cazuri de gripă în perioada decembrie – ianuarie (aproximativ 400), confirmate cu teste la Spitalul de Copii, potrivit conducerii unităţii medicale, la spital au fost introduse restricţii de vizitare pentru aparţinătorii care vin la micuţii internaţi. Restricţiile sunt valabile din 28 decembrie 2018 şi vor mai fi menținute „o perioadă”, după cum a precizat conducerea unităţii medicale.

Astfel, copiii internaţi singuri vor fi vizitaţi doar de către părinţi, programul de vizită fiind între 13.00 – 15.00 (sau 15.00 – 17.00, dacă este vorba despre secţiile de Chirurgie, Ortopedie pediatrică sau Chirurgie plastică). Timpul alocat unei vizite este de maxim 30 de minute.

Pe de altă parte, mamele internate cu copiii vor primi vizitele doar în holul mare al spitalului.

Sunt interzise vizitele din partea persoanelor cu infecţii respiratorii, dar şi alte boli. De asemenea, este interzisă vizitarea pacienţilor de către femeile însărcinate sau cu copii mai mici de 14 ani.


    Totuşi, conducerea unităţii medicale a precizat că restricţiile de vizitare, nu prea sunt respectate” şi face un apel către braşoveni să ţină cont de ele.

„Îi rugăm să înţeleagă că există o restricţie în ceea ce priveşte numărul de persoane admis la vizită la spital. Poate nu este nevoie ca pentru copilul internat cu mama să vină tot restul familiei în vizită, în special copiii minori, pentru că nu vrem să ne trezim în situaţia în care intră copii sănătoşi la vizită şi pleacă bolnavi”, a subliniat dr. Liviu Muntean, director medical Spitalul Clinic de Copii Braşov. „Este o luptă continuă ca regulile să fie respectate. Sunt persoane care vor să intre cu copii mici şi unii înţeleg de ce să nu intre, unii nu”, a mai spus dr. Liviu Muntean.

Comentarii

Ultimă oră