Cristi Chivu și-a reziliat contractul cu Inter și s-a retras din activitatea de fotbalist.

Fundaşul Cristian Chivu şi Internazionale Milano au anunţat rezilierea pe cale amiabilă a contractului jucătorului care evolua de şapte sezoane la gruparea milaneză. Cristian Chivu s-a accidentat la un deget de la piciorul drept în august 2012, fiind operat de atunci de patru ori, ultima dată în Statele Unite ale Americii, în februarie. Chivu nu a mai jucat niciun meci din mai 2013. La 31 ianuarie, fostul impresar Victor Becali anunţa că fostul căpitan al echipei naţionale Cristian Chivu îşi va rezilia contractul cu Internazionale Milano şi se va retrage din activitatea de fotbalist profesionist.
A câștigat Champions League. Chivu, în vârstă de 33 de ani, se afla sub contract cu Inter Milano din iulie 2007. Cu Internazionale Milano a câştigat campionatul Italiei (2007/2008, 2008/2009, 2009/2010), Cupa Italiei (2009/2010, 2010/2011), dar şi Liga Campionilor (în sezonul 2009/2010), când „nerrazzuri" erau antrenaţi de portughezul Jose Mourinho. În cariera sa a mai evoluat la CSM Reşiţa, Universitatea Craiova, Ajax Amsterdam şi AS Roma. Pentru naţionala României el a evoluat de 75 de ori, retrăgându-se din prima reprezentativă la 21 octombrie 2011.
Mesaj emoționant al lui Chivu. Fundaşul Cristian Chivu şi-a anunţat retragerea din activitate, într-un mesaj pe Facebook, în care spune că a intrat în lumea fotbalului ca un visător cu multe ambiţii şi o părăseşte cu câteva fire albe, jucătorul aducându-i totodată un omagiu tatălui său, care ar trebui să fie mândru de el. „Sunt trist şi fericit, râd şi plâng totodată şi mă încearca un sentiment de satisfacţie pe care nu-l pot descrie în cuvinte. Fotbalul mi-a oferit ceva ce îmi va servi toată viaţa. M-a învăţat ce înseamnă pasiunea, ce reprezintă curajul, sacrificiul. Toate astea sunt o punte între visuri şi realitate. Ştiu cine sunt, ce sunt, ce am făcut, cum am facut şi vă pot spune ...că a fost o călătorie plină de provocări. O călătorie în care nu am renunţat la visuri, nu am abandonat lupta cu provocările pe care destinul mi le-a aşternut în cale. Le-am înfruntat plin de convingere că voi voi reuşi, ca voi trece mai departe, că într-o zi îmi voi privi copiii şi cu o îmbrăţisare îmi vor mulţumi. Atât şi nimic mai mult. Acum 24 de ani am început o călătorie motivat de o persoană care mi-a fost model şi sursă de inspiraţie. Ne-a părăsit opt ani mai târziu şi am crezut că pentru mine totul s-a terminat. Aveam 17 ani. A fost tatăl, antrenorul, prietenul şi cel mai mare critic al meu. Este prima persoană căreia vreau să-i mulţumesc pentru că în toţi aceşti ani l-am simţit lângă mine mereu. Am încercat să fiu ca el, să fiu demn, curajos, ambiţios, corect aşa cum m-a învaţat. Înainte de a fi ceva, am încercat sa fiu OM. Aş fi avut nevoie de tată mai mult decât cineva şi-ar putea imagina, decât, probabil, s-a gândit el în scurta noastră călătorie prin această lume. Tată, sper ca eşti mândru de omul care am devenit. Este sfârşitul unei călătorii… şi începutul, pentru restul vieţii mele!!!”, a scris Chivu pe Facebook.
„Vestiarul îmi va lipsi cel mai mult”. În mesajul pe care l-a transmis pe rețeaua de socializare, Chivu spune că vestiarul îi va lipsi cel mai mult.„Am cunoscut mulţi fotbalişti în toţi aceşti ani, le mulţumesc tuturor pentru respectul pe care mi l-au oferit şi vreau să îi asigur că a fost o onoare pentru mine să le fiu coleg, partener de luptă şi să împărţim înfrângerile şi victoriile. Veţi rămâne în inima mea pentru totdeauna. Vestiarul îmi va lipsi cel mai mult. Am intrat în această lume tânăr, în linişte, visător şi plin de ambiţie şi ies cu ceva fire albe, multe cicatrici şi cu convingerea că inima mea e la locul ei chiar, daca am pus-o de fiecare dată la dispoziţia echipelor la care am jucat”, a mai scris Chivu pe Facebook.
Șapte sezoane de neuitat. Cei de la Inter i-au mulțumit lui Chivu printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului.„Şapte sezoane de neuitat, încununate de succese, de victorii, dar şi zile dramatice însă care au fost depăşite. Inter şi Cristian Chivu au avut o relaţie care a mers dincolo de teren şi aspectul profesional. Clubul îi mulţumeşte din suflet lui Cristian pentru că a fost protagonistul, cu mare putere şi loialitate, unor ani care mereu vor fi aminţiti ca fiind printre cei mai glorioşi în istoria nerazzurra. Internazionale Milano îi transmite mulţumiri lui şi minunatei sale familii", a scris Inter Milano pe site-ul oficial.