Reprezenatntii programului ”Științescu Țara Făgărașului” și-au desemnat proiectele, care vor primi finanțare și vor fi implementate în cadrul celei de-a cincea ediții.

 

Un juriu independent, format din oameni pasionați de știință și tehnologie și dornici de inovație a selectat 7 proiecte din cele 13 aplicații primite de la echipe formate din profesori, elevi și organizații neguvernamentale.

În prezent programul Științescu a devenit o mișcare educațională la nivel național în domeniul științelor. În fiecare an s-au adunat pe harta lui Științescu, noi comunități astfel că numarul proiectelor finanțate a ajuns, pe plan național, la peste 450.


Anul acesta, prin ”Științescu Țara Făgărașului”, Fundația Comunitară Țara Făgărașului acordă finanțări în valoare de 78.800 de lei pentru cele 7 proiecte educaționale care au trecut de etapa jurizării, , iar echipele selectate pentru a primi finanțare vor beneficia de suport în comunicare, în motivarea și implicarea elevilor și în managementul proiectelor. Acestea se adresează copiilor și tinerilor cu vârste între 6 și 19 ani.

Proiectele selectate sunt din domeniile: ecologie și recycling, IT, robotică și inginerie, astronomie, biodiversitate, fizică, mecanică, biologie, chimie experimentală și aplicată, agricultură și permacultură, mecanică și promovează atât colaborarea dintre educatori și elevi, precum și legătura dintre diverse ramuri ale științelor exacte, dintre mediul rural și urban.