Sari la conținut

Relief artificial pentru viitoarea Sală Polivalentă a Brașovului

relief-artificial-pentru-viitoarea-sala-polivalenta-a-brasovului

Sala Polivalentă de la „Municipal”, estimată la 279 milioane lei. Pentru realizarea construcţiei va fi nevoie de amenajarea unui „relief artificial”!

Consilierii locali brașoveni au aprobat vineri indicatorii tehnico-economici aferenți Complexului Multifuncțional Sala Polivalentă Brașov, după ce firma de consultanță contractată de municipalitate a finalizat studiul de fezabilitate. Hotărârea de Consiliu Local a fost aprobată după ce reprezentantul consultantului, arhitectul Şerban Ţigănaş, a prezentat cele două variante pregătite, una care includea o parcare subterană, iar cealaltă care se baza pe facilitatea de tip Park & Ride – Bartolomeu, ce urmează a fi realizată de municipalitatea brașoveană cu bani europeni.

 De altfel, municipalitatea a optat pentru cea de-a doua variantă, a cărei valoare este estimată la 279.675.330,91 lei inclusiv TVA.

Arhitectul a reamintit că prin acest proiect se va amenaja o sală principală, cu capacitate de 10.059 de locuri, plus una de antrenament cu gradene, cu o capacitate de peste 1.152 de locuri. Proiectul mai include și amenajarea zonei din jurul sălii.


   Complexul va beneficia de toate facilitățile pentru spectatori, sportivi sau artiști, dar va avea și zone VIP sau pentru mass media.

Arhitectul Șerban Țigănaș a precizat că ridicarea sălii pe amplasamentul propus e Primăria Brașov va implica și unele lucrări mai deosebite. „În urma studiului geologic, au fost identificate pământuri fine și ape subterane. Terenul de fundare nu este ideal. În aceste condiții, am propus ridicarea sălii la o cotă artificială și fundarea indirectă cu piloți. Se va realiza un relief artificial”, a declarat Țigănaș.


   Totodată, acesta a precizat că au fost proiectate și trei surse pentru alimentarea cu energie regenerabilă, respectiv pompele de căldură, celulele fotovoltaice (pentru energie electrică) și panouri solare (pentru apă caldă).


   Complexul se va construi în locul fostului Stadion Municipal Brașov.

Comentarii

Ultimă oră