Şoferii care se vor abate în mod repetat de la regulile de circulaţie vor fi consiliaţi psihologic. Este una dintre prevederile Strategiei Naţionale pentru Siguranţa Rutieră, proiect adoptat miercuri de Guvern. Ministerul Transportului vrea să înjumătăţească numărul deceselor de pe şosele până în 2020.

Dacă nu reuşeşte să rezolve problema construcţiei de autostrăzi, Ministerul Tranporturilor oferă şoferilor consiliere psihologică, scrie Antena 3. Astfel, şoferii care încalcă repetat regulile de circulaţie ar putea fi trimişi la spiholog.

Proiectul adoptat de Guvern prevede chiar şi interzicerea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar. În plus, şoferii ar putea fi obligaţi să-şi monteze pe maşini dispozitive cu alcool-testere. Cu aceste dispozitive ei îşi vor putea face testul de alcoolemie de fiecare dată când vor intra în maşină. Specialiştii spun însă că prevederile din strategie nu ţin locul controalelor din trafic.

Potrivit Ministerului Transporturilor, noul proiect rutier urmăreşte reducerea numărului de decese din accidente rutiere.