Sari la conținut

Reguli noi în acordarea permiselor de Liberă Trecere prin oraş

reguli-noi-in-acordarea-permiselor-de-libera-trecere-prin-oras


     Triajul betonierelor. Vehiculele grele vor fi cântărite în Bartolomeu, pentru ca pe şantierele din Braşov să nu mai ajungă cele de peste 27 de tone!

Municipalitatea braşoveană a introdus noi criterii privind acordarea permiselor de liberă trecere (LT) online pentru maşinile de mare tonaj care intră în oraş, noile reguli fiind aprobate în şedinţa de plen de vineri (31 ianuarie 2020) a Consiliului Local Braşov.


   Astfel, potrivit viceprimarului Braşovului Barabas Laszlo, regulamentul de liberă trecere a fost completat cu procedura de eliberare a LT-urilor în zona istorică şi Drumul Poienii.

„Pentru aceste zone am impus în urmă cu mai mult timp să fie permis accesul doar vehiculelor de mare tonaj care au cel puţin motorizare Euro 4. Această limitare a dus la o scădere a numărului de utilaje care pot intra în zonă, însă s-a pus problema că sunt vehicule, de exemplu betoniere de 32 de tone, care ar putea să intre în zonă fiind cu motorizare Euro 5 sau chiar Euro 6, dar depăşesc tonajul admis de 27 de tone”, a explicat Laszlo Brarabas.

Acesta a mai spus că mai mulţi investitori au fost dispuşi să monteze un cântar şi să îl doneze municipiului Braşov, astfel încât utilajele care intră în zonă să fie cântărite. Dispozitivul este montat în Bartolomeu, în zona străzii Carierei.


     Tot vineri, aleşii au aprobat modificarea procedurii de eliberare online a LT-urilor, acestea putând fi eliberate acum nu doar pentru o zi, ci pentru perioade mai lungi de timp.

Comentarii

Ultimă oră