Sari la conținut

Regiotrans, preluată de cel mai mare operator feroviar?!

regiotrans-preluata-de-cel-mai-mare-operator-feroviar

Deutsche Bahn, cea mai mare companie feroviară din Europa, se va extinde pe piaţa românească prin preluarea unui pachet de 70% din operatorul de transport de călători Regiotrans Braşov, pentru 67 milioane euro.
Grupul german are opţiunea de a prelua, mai târziu, şi restul acţiunilor companiei româneşti, potrivit unor surse apropiate tranzacţiei, scrie Handelsblatt, care citează Reuters. Reprezentanţii Deutsche Bahn au refuzat să comenteze informaţiile, scrie Ziarul Financiar.
Regiotrans, cu 760 de angajaţi, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 225,5 milioane lei, în urcare cu 28,4% faţă de 2010, iar profitul companiei s-a dublat, la 8,66 milioane lei, potrivit datelor raportate către Ministerul Finanţelor.
Compania, înfiinţată în 2005, are doi asociaţi, Costel Comana şi Iorgu Ganea, fiecare cu 50% din părţile sociale, şi operează linii feroviare de transport de călători în baza unor contracte încheiate cu CFR. Deutsche Bahn a preluat în 2008, prin subsidiara DB Schenker, compania de transport feroviar de marfă Romtrans.
Pe de altă parte, contactat de bizbrasov.ro, Costel Comăna a infirmat această tranzacție.

Comentarii

Ultimă oră