Sari la conținut

Record MONDIAL stabilit de brașoveanca Dor Geta Popescu!

record-mondial-stabilit-de-brasoveanca-dor-geta-popescu-

Record absolut stabilit de brașoveanca Dor Geta Popescu! La doar 12 ani și 8 luni, a devenit cea mai tânără alpinistă din lume care ajunge pe vârful Aconcagua, la 6.960 m. Recordul a fost stabilit în weekend, iar anunțul a fost făcut de reprezentații Clubul Sportiv Montan Altitudine din Râșnov

Geta reușește astfel două recorduri mondiale în mai puțin de două luni, după ce pe 8 decembrie 2015 a escaladat cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado aflat la 6.893 de metri. Recordul stabilit pe 6 februarie se adaugă astfel palmaresului celei mai tinere alpiniste din lume. Aconcagua este cel mai înalt vârf din emisfera sudică şi cea vestică, cel mai înalt din afara Asiei, cel mai înalt din cele două Americi. Clubul Sportiv Montan Altitudine a anunţat că ambele recorduri mondiale feminine de vârstă pe Aconcagua sunt în România, pe ruta normală, prin Dor Geta Popescu, şi pe ruta Ghetarului Polonez, prin Crina Coco Popescu, încă din februarie 2009.

„Un munte excelent, o ascensiune perfectă: ritm, efort, reușită! În ziua de vârf, cum mă așteptam, un parcurs lung, cu vânt, temperatură scăzută și o parte solicitantă pe final. M-am mișcat bine și deși eram, evident, cea mai tânără din grup, ritmul pe care mi l-am impus a fost mai bun decât al multor parteneri de ascensiune.... Singurul lucru pe care pot să-l gândesc este, simplu și firesc: Ce frumoasă-i viața!”, a spus Dor Geta Popescu.

Dor Geta Popescu, sora mai mică a consacratei alpiniste Crina Coco Popescu, va sosi în țară vineri 12 februarie, pe aeroportul ''Henri Coandă''.

Comentarii

Ultimă oră