Sari la conținut

Recital cameral sâmbătă seară la Sala Patria

recital-cameral-sambata-seara-la-sala-patria

Sâmbătă, 26 aprilie 2014, la ora 19.00, la Sala muzicii de cameră de la Patria are loc un recital muzical.

Vor concerta:

Anton Niculescu – violoncel

Galina Tîrnovschi – pian

În program:

„Muzica marilor compozitori ruşi pentru violoncel şi pian”

P. I. Ceaikovski – Barcarole Nr. 6 op. 37

M. Glinka – Amintire

C. Davidov – Cântec fără cuvinte op. 23

A. Glazunov – Chant du ménestrel

A. Rubinstein – Melodia

D. Sostakovici – Adagio

– Vals de primăvară

A. Scriabin - Etude

S. Rachmaninov – Vocalise op. 34 nr. 14

S. Prokofiev – Vals din baletul „Floarea de piatră”

A. K. Vlasov – Melodie

G. Sviridov – Romanţă

Anton Niculescu – violoncel

Anton Niculescu s-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni. A început studiul violoncelului cu tatăl său, prim violoncelist al Orchestrei Radio din Bucureşti; alături de mama sa - pianistă - a avut prima sa apariţie în public într-un recital la vârsta de 12 ani, la Sala Mică a Palatului din Bucureşti. După absolvirea excepţională a Conservatorului din Bucureşti, a început o intensă activitate concertistică, în paralel ocupând posturi de mare prestigiu (precum cele de prim-violoncelist al Teatrului „La Scala” din Milano şi la „Teatro Comunale” din Florenţa). A susţinut turnee de concerte şi recitaluri pe numeroase scene importante ale lumii. Din 1997 este Membru de onoare al Academiei filarmonice din Bolonia (Italia), academie fondată în anul 1666 (care l-a avut ca membru chiar şi pe W. A. Mozart). A realizat înregistrări radio, TV şi CD-uri . Din anul 1996 este solist-concertist la Filarmonica Braşov.

GALINA TÎRNOVSCHI

S-a născut la Chişinău (Republica Moldova) şi a absolvit Conservatorul de Stat „Gavriil Muzicescu” din oraşul natal în 1985, specialitatea - dirijat cor academic şi pian. A fost profesor de pian şi discipline corale în Chişinău, susţinând o activitate pedagogică şi artistico-interpretativă remarcabilă, elevii ei obţinând diplome şi premii la diferite Concursuri Naţionale şi Internaţionale. Din 2003 s-a stabilit în România la Braşov. În prezent este profesor de pian şi corepetitor la Şcoala Populară de Arte şi la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din Braşov.

Arta sa pianistică se caracterizează prin precizie şi rafinament expresiv, fiecare apariţie pe podiumul de concert oferind intense satisfacţii artistice.

*****

Preţul biletelor este de 20 lei, redus 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari, respectiv 10 lei.

****

Programul agenţiei de bilete de la sala "Patria":

- luni, miercuri 12-15;

- marţi, joi 16-18;

- cu o oră înainte de concert.

Comentarii

Ultimă oră