Sari la conținut

Razvan Dragnea, unul dintre cei mai cunoscuți pianiști din România, la Brașov

razvan-dragnea-unul-dintre-cei-mai-cunoscuti-pianisti-din-romania-la-brasov

Răzvan Dragnea , unul dintre cei mai apreciați tineri pianiști din România și nu numai, va concerta vineri, 23 februarie 2018, de la ora 19.00, la Sala Patria a Filarmonicii Brașov, alături de Ochestra Simfonică a instituției în cadrul unul Concert Simfonic Extraordinar. La pupitrul Orchestrei se va afla dirijorul Jin Baek (Coreea de Sud).

Răzvan Dragnea este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi pianişti ai vieţii muzicale din România dar și de peste hotare. Şi-a început cariera muzicală la 12 ani, interpretând Concertul de Mozart în do major KV 467, cu Orchestra Naţională Radio. A fost invitat ca solist la cele două orchestre de prim rang din Bucureşti – Filarmonica George Enescu şi Orchestra Radio, precum şi la majoritatea filarmonicilor din ţară, dar şi în străinătate. Şi-a obţinut diploma de solist la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde şi-a continuat studiile de masterat şi doctorat; în paralel, a urmat cursuri de măiestrie şi în Germania. De altfel, la Stuttgart a absolvit un master în cadrul unei burse DADD.

Din anul 1991, când a debutat în compania Orchestrei Naţionale Radio Bucureşti, sub bagheta regretatului maestru Iosif Conta, a concertat alături de prestigioase orchestre simfonice din țară și a colaborat cu dirijori renumiţi. Printre partenerii săi de scenă pot fi amintiți  celebra soprană Mariana Nicolesco, alături de care a participat la mai multe manifestări artistice (memorabil rămâne concertul de inaugurare a Marelui Pian de Concert „Steinway” donat de Mariana Nicolescu Ateneului Român) şi violonistul George-Cosmin Bănică, alături de care a susţinut numeroase recitaluri.

Repertoriul său cuprinde majoritatea capodoperelor literaturii pianistice, iar palmaresul său, numeroase premii la concursuri internaţionale.


    În concertul de vineri Răzvan Dragnea va interpreta Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Franz Liszt, una dinte partiturile spectaculoase ale celui care a fost supranumit „regele pianului”, în vremurile sale. Este o propunere concertistică de anvergură, cu o structură compozițională pe scară largă, de la metamorfoză la un nivel extrem. Melodia lirică de deschidere devine tema marșului final, cu o tematică pasională, având o strălucire aparte.

În programul serii se vor audia și A. Dvořák – Scherzo capricciosso op. 66 și R. Schumann – Simfonia I, „Simfonia Primăverii”.

Concertul va fi dirijat de maestrul Jin Baek din Coreea de Sud.

Biletele se pot procura de la Sala „Patria” din Bulevardul 15 Noiembrie, nr. 50 A.

Comentarii

Ultimă oră