Sari la conținut

RATBV S.A. a implementat primul serviciu de plată din România cu tehnologie EMV Tranzit

ratbv-sa-a-implementat-primul-serviciu-de-plata-din-romania-cu-tehnologie-emv-tranzit

RATBV S.A. a implementat primul serviciu de plată din România cu tehnologie EMV Tranzit destinat transportului public, respectiv sistemul de plată a călătoriei cu autobuzul sau troleibuzul în care, la aceleași validator, se pot folosi atât cardurile bancare contactless, cât și cardurile de transport emise de societate.

"Prin utilizarea cardului bancar contactless, călătorii pot achiziționa de la validator, bilete cu câte o călătorie pe orice traseu operat de RATBV, în municipiul Brașov, însă doar pentru linia pe care o folosesc în acel moment. În fiecare mijloc de transport public, dintre cele menționate există cel puțin un validator care permite plata cu cardul bancar, acesta fiind marcat cu simboluri specifice Visa sau Mastercard. După realizarea plății călătoriei, prin apropierea cardului bancar contactless de validator este emis un bon pe care sunt înscrise următoarele date: numărul mijlocului de transport în care a fost achitat biletul de călătorie, data și ora emiterii, textul: <<valabil 50 de minute de la ora plății>>, valoarea și tipul biletului achiziționat, ultimele patru cifre din numărul cardului cu care s-a făcut plata, mesajul <<tranzacție acceptată>> și textul <<păstrați copia pentru verificare>>." a precizat Silviu Ștefan, purtăror de cuvânt RATBV.

Astfel, la aparatele de validare marcate în autobuze și troleibuze cu siglele Mastercard sau Visa se pot face plăți și direct cu cardul bancar, această tehnologie asigurând un timp scurt pentru efectuarea tranzacției, prin simpla apropiere a cardului de validator. Fiecare autobuz și troleibuz în care este posibilă plata călătoriei cu cardul contactless este inscripționat şi pe exterior, cu un colant ce prezintă siglele Mastercard sau Visa.

Comentarii

Ultimă oră