Sari la conținut
ratbv-creste-numarul-de-curse-pe-3-trasee-

RATBV implementează din 8 noiembrie o serie de măsuri prin care crește numărul de curse realizate pe trei trasee de transport public de călători din municipiul Brașov, iar pe una dintre respectivele rute le modifică în scopul deservirii mai eficiente a unei zone importante din oraș.

Societatea va suplimenta capacitatea de transport de pe traseele cu indicativele 9, 16 și 24, iar traseul liniei 9 se modifică, pentru a asigura cât mai bine cerințele de mobilitate ale locuitorilor din zona nouă a cartierului Tractorul.

RATBV S.A. implementează din 8 noiembrie o serie de măsuri prin care crește numărul de curse realizate pe trei trasee de transport public de călători din municipiul Brașov, iar pe una dintre respectivele rute le modifică în scopul deservirii mai eficiente a unei zone importante din oraș.

Astfel, după ce a primit aprobarea Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) Brașov, societatea noastră va suplimenta capacitatea de transport de pe traseele cu indicativele 9, 16 și 24, iar traseul liniei 9 se modifică, pentru a asigura cât mai bine cerințele de mobilitate ale locuitorilor din zona nouă a cartierului Tractorul.


Astfel, începând de luni, 8 noiembrie 2021, autobuzele de pe traseul 9 (Rulmentul - Municipal) vor parcurge, în ambele sensuri de deplasare, și străzile N. Labiș, L. Rebreanu și I. Popasu, asigurând o variantă directă și rapidă de transport între această zonă și strada Independenței, cu precădere a unităților de învățământ din apropiere. După plecarea din terminalul Rulmentul, autobuzele de pe traseul 9 vor parcurge străzile menționate, iar apoi vor reveni pe strada 13 Decembrie și vor urma traseul actual. Așa cum am menționat, această extensie a traseului va fi parcursă și în sensul invers de circulație, dinspre Bartolomeu spre Rulmentul. Pentru o deservire cât mai bună a zonei noi a cartierului Tractorul, autobuzele de pe linia 9 vor opri în patru perechi de stații amplasate pe străzile menționate, iar numărul de vehicule puse în circulație va fi suplimentat. Noul grafic de circulație va fi postat la sfârșitul acestei săptămâni pe site-ul www.ratbv.ro, în secțiunea ”Trasee și orare”, iar pentru evitarea oricărei confuzii afișele vor purta mențiunea ”Valabil din 08.11.2021”.


De asemenea, conform aprobării AMDDTP, de luni va fi suplimentat și numărul de curse ce se realizează pe liniile 16 (Livada Poștei - Cărămidăriei) și 24 (Livada Poștei - Baciului), cu mențiunea că în cazul liniei 24 va fi vizat exclusiv tronsonul cuprins între Livada Poștei și Campus ”Genius”/ICPC. Măsura vizează cu precădere asigurarea unei oferte de transport cât mai atractive pentru cadrele didactice și studenții ce desfășoară activități în campus. Ca și în cazul precedent, noile grafice de circulație vor fi postate în acest week-end pe site-ul www.ratbv.ro, în secțiunea ”Trasee și orare”, iar afișele vor purta mențiunea ”Valabil din 08.11.2021”.

Comentarii

Ultimă oră