Sari la conținut
rat-brasov-merge-in-paguba

Două milioane de lei! Este pierderea pe care o înregistrează anual Regia Autonomă de Transport în comun din cauza miilor de legitimaţii de control şi supracontrol eliberate nejustificat, de-a lungul timpului. Este estimarea făcută de noua conducere RAT, care vrea ca de la 1 septembrie să anuleze toate aceste facilităţi emise până acum.

De ani buni, Regia Autonomă de Transport în Comun inregistreaza pierderi pe bandă rulantă. Nouă conducere RAT a luat la puricat toate activităţile derulate de-a lungul timpului. S-a ajuns la concluzia că sunt mii de documente speciale eliberate, fără ca persoanele care le deţin să aibă vreo treaba cu RAT, în afară de faptul că circulă pe liniile de transport în comun, la fel ca toţi braşovenii care folosesc aceste servicii comunitare. „Vorbim despre tot felul de legitimaţii de control, de supracontrol, de facilitate acordate mare parte dintre ele nejustificat pentru mii de persone, aş spune! Asta, în condiţiile în care regia funcţionează în pierdere, este cu banca la uşa pentru a-şi plăti ratele, şi nu se poate dezvolta ca un serviciu public, aşa cum ar trebui”, a declarat Răzvan Popa, viceprimar Primăria Braşov.

Viceprimarul Braşovului, Răzvan Popa apreciază că sunt categorii sociale care ar fi îndreptăţite să primească aceste facilitate. Printre ele se numără pensionarii şi şomerii. „Numai pe aceste legitimaţii de control şi supracontrol pierderile sunt undeva la două milioane de lei pe an. Începând cu data de 1 septembrie acestea, din discuţiile pe care le-am avut cu Regia de Transport, devin nule în aşa fel încât să stopăm un fenomen care se rostogoleşte ca un bulgare de zăpadă şi care creează probleme”, a mai spus Răzvan Popa. Viceprimarul susţine că nu este singurul motiv din cauza căruia Regia înregistrează foarte multe datorii, însă deocamdată este unicul făcut public.

Comentarii

Ultimă oră