Sari la conținut

Râşnovul găzduieşte Cupa Mondială la sărituri cu schiurile

rasnovul-gazduieste-cupa-mondiala-la-sarituri-cu-schiurile

În perioada 27-29 ianuarie 2017 le veţi putea urmări în România, la Baza Olimpică Râşnov pe cele mai bune săritoare din lume. Ţara noastră va găzdui, începând de mâine, Cupa Mondială feminină la sărituri cu schiurile.

În perioada 27-29 ianuarie, la Râşnov, vor avea loc două etape de Cupă Mondială feminină la sărituri cu schiurile, la Baza Olimpică de Sărituri de pe Valea Cărbunării, la start urmând să se alinieze cele mai bune sportive ale momentului la această disciplină.

În data de 27 ianuarie vor avea loc calificările, iar pe 28 şi 29 sunt programate cele două concursuri.

La Cupa Mondială de la Râşnov şi-au anunţat prezenţa cele mai bune sportive din lume.


  Organizarea competiţiei a costat 1.130.000 lei, 430.000 lei de la Ministerul Tineretului şi Sportului, 200.000 lei - Primăria Râşnov şi 500.000 lei - Federaţia Română de Schi-Biatlon.

Secretarul general al Federaţiei Române de Schi şi Biatlon (FRSB), Puiu Gaşpar, a declarat, ce aşteptări are de la sportivele noastre înscrise în concurs: "La start se vor alinia în jur de 50 de participante. Vom avea în total competitoare din 14 ţări, inclusiv România. Ţara noastră va fi reprezentată în concursuri de două fete, Dana Haralambie şi Diana Trâmbiţaş. Vreau să remarc faptul că la Râşnov vor fi prezente japoneza Sara Takanashi, liderul clasamentului general al Cupei Mondiale în acest moment, Carina Vogt, din Germania, campioana olimpică de la Soci, Daniela Iraschko din Austria, locurile 2-3 în cupele mondiale. Acestea sunt principalele concurente. Pentru cele două fete din ţara noastră, obiectivele sunt următoarele: Dana Haralambie sperăm să vină în primele 20 de locuri, iar Diana Trâmbiţaş dorim să se califice în manşa a doua, în primele 30 de concurente".

Pentru dezvoltarea sporturilor de iarnă în ţara noastră, găzduirea unor astfel de concursuri, la care vin sportivi de top, este foarte importantă. Dacă la Jocurile Olimpice de vară rezultatele sunt din ce în ce mai slabe, poate vom avea parte de surprize plăcute la Jocurile Olimpice de iarnă. Cu o singură medalie, bronz la ediţia din 1968 (Grenoble), ţara noastră nu a contat până acum la "olimpiadele albe". Există speranţe ca lucrurile să stea mai bine la a XXIII-a ediţie a Jocurilor Olimpice, care va avea loc în 2018, 9 - 25 februarie, la Pyeongchang, în Coreea de Sud.

Ţara noastră a intrat în circuitul organizatorilor de competiţii de iarnă începând cu 2013, când a găzduit Festivalul Olimpic al Tineretului European. Atunci s-a construit infrastructura necesară găzduirii concursurilor. Faptul că festivalul a fost organizat foarte bine a făcut ca ţara noastră să primească găzduirea şi altor competiţii importante.


 Cele două etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile vor avea loc la Rîşnov în perioada 27 - 29 ianuarie 2017. În data de 27 ianuarie vor avea loc calificările, iar pe 28 și 29 sunt programate cele două concursuri.

La cele două etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile vor participa 52 de sportive din 14 ţări, respectiv Austria, China, Franţa, Japonia, Norvegia, România, Rusia, Elveţia, SUA, Canada, Finlanda, Germania, Slovenia, Italia.


  Competiţia de pe Valea Cărbunării de la Râşnov va fi transmisă de TVR şi va fi preluată în mai multe state europene, numărul estimat de telespectatori care vor urmări evenimentul fiind de 17 milioane.

Comentarii

Ultimă oră