Sari la conținut

Râşnovul e în sărbătoare! Urmează trei zile pline de evenimente!

rasnovul-e-in-sarbatoare-urmeaza-trei-zile-pline-de-evenimente

La finalul acestei săptămâni (21-23 iulie 2017) la Râşnov au loc două evenimente importante: Maialul Râșnovean (pe „Promenada Sisi”) şi Festivalul „Lupii liberi” (la Glăjerie).


   Maialul Râșnovean se va desfăşura în parcul din „Promenada Sisi”, prilej cu care organizatorii, Goscom Cetatea şi Primăria, au pregătit mai multe activităţi pentru participanţi, muzică de promenadă, recitaluri ale tinerilor artişti locali, muzică şi dansuri populare, dansuri modern şi multe alte surprize, între invitaţii de gală ai evenimentului numărându-se Ioana Bozga, Elena Merişoreanu şi Ciro de Luca.

  Pe toată durata zilelor de sâmbătă și duminică, teatrul de stradă Anonimo, va iniția copii în mânuirea păpușilor.

„Maialul se doreşte a fi atât o formă de promovare a oraşului, cât şi un mod de a ne bucura de talentul tinerilor din Râşnov, interpreţi sau dansatori, care vor urca pe scena festivalului. Străvechi obicei al saşilor din întreaga Transilvanie, petrecerea câmpenească era organizată în luna mai în cinstea terminării anului şcolar, fiind totodată şi o sărbătoare a gospodarilor din oraş. Evenimentul a fost «reîmpământenit» în anul 2012, ajungând în prezent la cea de-a şasea ediţie din «epoca modern»”, a explicat Liviu Butnariu, primarul oraşului Râşnov.

Promenada Sisi este vechiul loc de promenadă al Râşnovului, amenajat în 1879, în apropierea cazărmii regimentului de cavalerie din Râşnov, de către colonelul Johann von Kaunz. Locul de plimbare a fost denumit Elisabethenpromenade, în cinstea împărătesei Elisabeta a Austro-Ungariei (Sisi).

În pavilionul din Promenadă pe parscursul Maialului Râșnovean (21-23 iulie 2017) va cânta fanfara şi se va prezenta un program artistic divers (muzică populară, muzică uşoară, operetă). Pentru copii se vor pregăti ateliere şi jocuri interactive.


   Celălalt eveniment al week-end-ului desfășurat la Râşnov, Festivalul „Lupii liberi”, este o manifestare dedicată iubitorilor muzicii rock şi ai motociclismului. Festivalul „Lupii liberi” a ajuns la cea de-a patra ediţie. La concertele care vor avea loc pe Glăjerie sunt aşteptaţi mii de oameni pe parcursul a trei zile pline de muzică, mâncare delicioasă şi băuturi preparate cu măiestrie de barmani experimentați. Intrarea și camparea sunt gratuite!

Comentarii

Ultimă oră