Sari la conținut

Motociclete, ATV-uri  şi maşini special echipate pentru cel mai lung rally raid din ţară dar şi cele mai bune echipaje din Europa. Toate în cadrul Transcapatic Rally, cursă ce totalizează peste 2.500 de kilometri. Competiţia a ajuns la Braşov şi va rămâne aici până joi unde se vor organiza mai multe etape.

La prima vedere.

Transcarpatic Rally 2009 a început luni, cu plecare din Satu Mare şi punct de sosire în Târgu Mureş după traversarea Munţilor Apuseni. Traseul se parcurge la prima vedere cu ajutorul unui Road Book, adică o hartă specială, ce cuprinde pictograme şi indicaţii privind distanţa totală şi parţială.

Braşovul, punct de greutate.

S-au parcurs peste 500 de km doar în prima zi. Marţi, a doua zi, cursa s-a desfăşurat de la Târgu Mureş la Braşov şi a fost constituită din patru etape de legătură şi trei probe speciale. „Braşovul este un vechi şi puternic centru de motosport deci organizatorul, braşovean de altfel, a decis ca acesta zonă să reprezinte punctual de greutate al acestei etape alergându-se în zonă nu mai puţin de trei zile”, ne-a spus Dan Popescu, directorul concursului. Timp de două zile Braşovul găzduieşte etape tip buclă.

Auto-moto.

Maşinile sunt oprite în parcarea de pe strada Poienelor din cartierul Astra.  „Sunt peste 20 de echipaje atât auto cât şi moto , participanţii fiind din România, Bulgaria, Germania şi Italia”, ne-a mai spus Dan Popescu. Vineri se va porni din Braşov spre Călăraşi într-un super maraton urmând ca sâmbătă participanţii să treacă de linia de sosire din Mangalia, judeţul Constanţa, după parcurgerea unui rally raid de peste 2.500 de Kilometri.

Sorin Focşa

Comentarii

Ultimă oră