Sari la conținut

Radu Popescu a colecţionat peste 200 de rachete de tenis

radu-popescu-a-colectionat-peste-200-de-rachete-de-tenis-

A copilărit în apropierea terenurilor de la Olimpia. Aici obişnuieşte să joace tenis aproape zilnic, cu tatăl său. Aşa şi-a consolidat Radu Popescu pasiunea pentru sportul elitelor, motiv pentru care, încet, încet şi-a strâns şi o colecţie impresionantă de rachete. Vechile piese de joc, cu valoare sentimentală, au fost expuse la Sala sporturilor în timpul meciurilor de Cupă Davis dintre Olanda şi România.
Printre ele se numără şi o rachetă cu care Ilie Năstase a jucat la Wimbledon. Din foarte multă pasiune pentru sport, în special pentru tenis a adunat de-a lungul timpului rachete, dar a strâns şi multe autografe din partea unor jucători de top.
Radu Popescu a reuşit până acum să strângă 200 de rachete de tenis, care au fost folosite de pasionaţi ai acestui sport între anii 1890 şi 1950.
Din colecţia lui Radu Popescu nu lipsesc rachetele lui Ion Tiriac şi Ilie Năstase. Piesele de muzeu fac parte dintr-un catalog recunoscut la nivel mondial. Colecţia de articole de sport este completată cu zeci de fotografii de la marile turnee, dar şi fotografii semnate de tenismeni de top  din vechea garda. Radu Popescu are autografe de la Boris Becker, Stefi Graf, Goran Ivanisevici, Andy Roddick, Ivan Lendl, John Mc Enroe, Chris Evert, dar şi de la Ion Ţiriac, Ilie Năstase sau Andrei Pavel. Şi-ar dori să aibă semnătura numărului unu mondial Novak Djokovic, dar ar fi mult mai fericit dacă ar avea autograf de la favoritului său, Roger Federer. Radu Popescu este dispus să îşi expună colecţia la orice turneu de tenis, dacă este chemat.

Comentarii

Ultimă oră