Sari la conținut

Zeci de braşoveni au simţit gustul amărui al Programului Rabla 2013. După câteva luni de aşteptare pe la porţile Remat, cu speranţa că în sfârşit vor scăpa de autoturismele vechi de zeci de ani, mulţi dintre cei înscrişi pe listele de aşteptare au rămas cu ochii în soare şi asta pentru că aici au ajuns doar 16 tichete valorice.
La nivelul judeţului, în prima tranşă, au fost repartizate în total doar 128 de vouchere, câte 16 pentru cele 8 centre de colectare. Mulţi dintre cei care vroiau să scape de rable au fost extrem de dezamăgiţi când au aflat că doar 16 dintre proprietarii celor 100 de maşini care erau pe listele de aşteptare de peste 2 luni vor primi mult doritul voucher. „Eu am bonul de ordine 43 şi stau la acest rând de ordine şi pierd timp deja de două luni. Deci în cazul ăsta vreu să-i transmit doamnei Rovana Plumb un mesaj: să dea voucherele toate care sunt de dat pentru Braşov şi să deconteze pe măsură ce are bani la buget. Noi nu ne mai putem permite să piedem toată vara stând aici în soare, stând aici ca nişte fraieri toţi”, a spus unu dintre braşovenii care a aşteaptă programul Rabla de mai bine de două luni
„De două luni aşteptăm să ne spună ceva şi nu ne-a spus nimic şi astăzi dă 16 bucăţi ca la milogi. Păi ce, ni le dă de la dânsa din buzunar? Nu are bani, foarte bine, dar nu trebuia să dea la nimeni şi să dea o sumă mare”, a spus revoltat un alt braşovean.
Ceva mai fericiţi au fost primii 16 braşoveni înscrişi pe listele de aşteptare, care au şi plecat de la Remat cu mult râvnitul voucher. „Sunt foarte mulţumit, dar în acelaşi timp îmi pare rău pentru colegi care au stat alături de mine, şi nu au prins tichet”, a declarat unul dintre fericiţii posesori ai unui voucher. În ghidul de finanţare a ,,Programului de stimulare a îno- irii parcului auto naţional” este prevăzut că în prima etapă vor fi distribuite maximum 25% din numărul total de tichete, în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene. Astfel, cei ce nu au apucat să-şi predea rablele şi să-şi ia un voucher vor trebui să mai aştepte următoarele tranşe din program.

Comentarii

Ultimă oră