Sari la conținut
punct-mare-pentru-stegari-(1)

FC Brașov a reușit să obțină un punct în deplasarea de pe Cluj Arena, în urma remizei, scor 1-1, cu Universitatea.

FC Brașov s-a deplasat la Cluj pentru meciul cu Universitatea din etapa a patra a Ligii I. După un început de campionat slab, în care nu au reușit să adune decât un punct în trei etape, galben-negrii aveau nevoie de punct sau puncte în deplasare de la Cluj. La mijlocul săptămânii trecute, Adi Szabo a fost numit ca antrenor principal în locul lui Cornel Țălnar, iar stegarii, cu un suflu nou, sperau la o victorie în fieful clujenilor, pentru a părăsi ultima poziție a clasamentului Ligii I. Buga și compania au reușit să câștige un punct mare, după un joc bun prestat în deplasarea de la Cluj.

Stegarii au luat gol repede. Lovitura de începere a partidei de pe Cluj Arena a fost dată de Cristina Laslo, căpitanul echipei naționale U18 de handbal feminin a României, campioană mondială în Macedonia.  Universitatea Cluj a început în forță meciul și după doar două minute, raportul loviturilor de la colțul terenului era de 2-0 pentru gazde. Presiunea „șepcilor roșii” s-a concretizat și pe tabela de marcaj în minutul opt. Boutadjine a făcut o cursă pe partea dreaptă, a centrat perfect în fața porții, de unde fostul stegar Nuno Viveiros a înscris simplu din opt metri. Gazdele au continuat să preseze dar fără a pune în pericol poarta apărată. Stegarii au reușit să echilibreze partida și în minutul 20 au avut prima ocazie de gol. Barna a centrat de pe partea stângă iar Constantinescu a reluat spectaculos pe spate puțin peste poarta apărată de Veselovsky. Două minute mai târziu căpitanul brașovenilor, Cătălin Munteanu a șutat de la 25 de metri, dar mingea a trecut peste poarta clujenilor. În minutul 34, Mengolo a scăpat singur pe partea stângă, a intrat în careul brașovenilor dar șutul său a trecut mult pe lângă poarta brașovenilor. Trupa lui Adi Szabo putea restabili egalitatea în minutul 39. Barna a centrat foarte bine din banda stângă iar șutul lui Constantinescu a zguduit transversala porții clujene. Mingea a revenit la stegari, iar șutul lui Serginho a fost respins de sub bară de Veselovsky. Astfel s-a intrat la cabine cu Universitatea Cluj în avantaj, scor 1-0.

Inspirația lui Szabo. Stegarii au început bine partea a doua și Serginho a reluat cu capul peste poartă o centrare foarte bună a lui Vagner. Buga și compania s-au instalat serios în jumătatea adversă și în minutul 52, Leko a trimis cu capul pe lângă poarta goală o minge centrată din corner de Constantinescu și deviată de Mengolo. Trei minute mai târziu, centrarea lui Constantinescu este reluată de Grigorie pe lângă poarta lui Veselovsky. În minutul 58 Lungu a pătruns în careul brașovenilor i-a pasat excelent lui Mengolo, mingea a ajuns la Viveiros, dar Iacob a reușit să rețină în doi timpi șutul mijlocașului clujean. Adi Szabo a făcut o dublă schimbare când mai erau 30 de minute de joc. Au ieșit de pe teren Constantinescu și Cătălin Munteanu și au intrat Aganovic și Liviu Ganea, iar aceste schimbări au fost hotărâtoare pentru soarta jocului. În minutul 66, Vagner a respins de pe linia porții o lovitură de cap a lui Lungu. Cu un sfert de oră înainte de fluierul final, Aganovic a tras de la 16 metri peste poarta clujenilor. Galben-negrii au dominat autoritar repriza secundă, dar nu au reușit să bage mingea în poartă. În minutul  80, Marius Avram a dictat o lovitură liberă de la 20 de metri după un fault a lui Ninu asupra lui Enceanu. Aganovic a executat perfect lovitura liberă și FC Brașov a restabilit egalitatea. Cum nu s-a mai întâmplat nimic până la final, galben-negrii au reușit să câștige un punct mare pe Cluj Arena, în urma unui joc bun.  Cu două puncte acumulate, Buga și compania au părăsit ultima poziție a clasamentului.

Comentarii

Ultimă oră