Sari la conținut

Proteste din cauza tarifelor RCA. Transportatorii, în stradă

proteste-din-cauza-tarifelor-rca-transportatorii-in-strada

Creşterile masive ale tarifelor RCA scot oamenii în stradă. Astăzi, în Piaţa Constituţiei din Capitală, are loc un amplu protest prin care transportatorii cer Autorităţii de Supraveghere Financiară, Guvernului şi Parlamentului să se implice pentru ca preţurile la asigurarea obligatorie să fie ţinute sub control. Asta după ce, susţin aceştia, tarifele au crescut chiar şi cu 300% în ultima perioadă. „Interesul comun este limitarea RCA/carte verde la valori normale de maximum 5.000 de lei pe 12 luni pentru autovehiculele comerciale de mărfuri si persoane care fac transporturi rutiere internațional, la maximum 2.000 lei pe 12 luni pentru autovehiculele de transport public local si la maximum 300 lei pe 12 luni pentru autoturisme”, se menționeaza într-un comunicat al UNTRR, citat de HotNews.ro.

De altfel, Uniunea Naționala a Transportatorilor Rutieri din România a sesizat Comisia Europeana si Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere (IRU) cu privire la 'colapsul iminent al sistemului RCA/Carte verde din Romania', în condițiile în care tarifele încep de la 3.000 euro si trec de 25.000 de euro pentru un camion cu cinci ani vechime, susțin reprezentanții transportatorilor.

DE 8 ANI WWW.BRASOVULTAU.RO!  Portal de informaţii despre Braşov, din Braşov, pentru Braşov. Ştiri din sport, economic, monden , social, politic, sănătate, cultură şi turism. Informaţii de interes general , reportaje, anchete, galerie foto, ştiri video.  Cele mai proaspete știri sunt aici: www.brasovultau.ro

Comentarii

Ultimă oră