Sari la conținut
protestatarii-au-jucat-table-in-fata-prefecturii-

50 de angajaţi ai combinatului chimic Nitroporos din Făgăraş au protestat joi în faţa Prefecturii.  Oamenii sunt nemulţumiţi  că vor rămâne fără locuri de muncă, iar ca formă de protest inedită, unii dintre ei au jucat table.

Din cei 530 de angajaţi ai combinatului chimic, vor rămâne doar 170, iar restul vor fi disponibilizaţi. Liderii de sindicat spun că unele persoane au primit deja preavizele şi vor fi nevoite să plece din luna iulie.
„Protestăm din cauza faptului că societatea noastră este oprită de o lună de zile, noi din luna aprilie am semnalat faptul că vom ajunge în această situaţie. Vă pot spune că la Nitroporos este societatea închisă, consecinţa este că acum 5 ani oraşul acesta avea 500 de salariaţi cu carte de muncă, iar azi şi-au pierdut câteva sute locul de muncă în Făgăraş. Aceste lucru este din cauza faptului că a apărut o nouă lege a gazelor naturale, care stipulează clar un grafic de creştere a preţului gazelor naturale, astfel încât în octombrie 2014 raportat la ianuarie 2013 este o creştere de 160%, greu de suportat de către agenţii economici”, a declarat Lucian Cupu, lider sindicat liber Nitramonia Rompiro. „O scumpit gazul şi noi ce vom face? Ce să facem? Rămânem fără locuri de muncă, rămânem şomeri... asta e... vom muri”, ne-a spus un protestatar. „Pentru ca să trăim bine… urarea preşedintelui care ne conduce şi acesta este rezultatul binelui care ni l-a urat”, ne-a spus un alt protestatar. „În primul rând pentru locurile de muncă, să ne gândim că de mâine vom fi şomeri, suntem oameni trecuţi de o anumită vârstă, unde să ne ducem? Că nimeni nu ne mai primeşte. O să fim o ţară de şomeri şi de asistaţi social”, spune un protestatar. Vineri  protestul continuă în faţa Prefecturii Braşov. Liderii de sindicat au anunţat că săptămâna viitoare, la Bucureşti, va fi organizată o altă acţiune de protest.

Comentarii

Ultimă oră