Sari la conținut

Propunerile USL Braşov pentru îmbunătăţirea mediului

Rezolvarea problemelor câinilor comunitari din Braşov, panouri de protecţie cu rol de izolare fonică pe traseele căilor ferate şi perdele de arbori la periferia oraşului pentru reducerea zgomotului şi a prafului. Sunt doar trei dintre ideile programului de mediu al Uniunii Social Liberale.
Câinii comunitari sunt încă o problemă la Braşov, care ar trebui rezolvată simplu prin castrarea patrupedelor şi microciparea acestora, este de părere prim-vicepreşdintele PSD Braşov, Cătălin Leonte (foto).
“Rezolvarea câinilor fără stăpân vrem să fie făcută într-o manieră umană şi creştinească, care să nu presupună uciderea câinilor ci castrarea lor şi microciparea pentru a putea identifica animalele, dacă ele sunt date spre adopţie către un anumit cetăţean. Dacă animalul este regăsit pe stradă să se ştie cine i-a dat drumul, nu se ne întrebăm dacă e tot câinele de acum trei luni sau de acum şase luni” a declarat Cătălin Leonte, prim-vicepreşdinte PSD Braşov. În programul de mediu al Uniunii Social Liberale este inclusă şi ideea realizării unor panouri de protecţie cu rol de izolare fonică pe tot traseul căii ferate care tranzitează municipiul. Şi asta pentru că persoanele care locuiesc în astfel de zone s-au plâns de zgomotul puternic.
“Din discuţiile cu cetăţenii pe care le-am avut în ultima perioadă şi vă dau doar câteva exemple cei din Triaj sau din zona Zizinului, ne-au spus că ar fi util să existe o perdea de arbori la periferia zonei rezidenţiale, respectiv a blocurilor în aşa fel încât să nu mai fie nici zgomot  şi nici praf care să vină dinspre ocolitoare. Orice lucrul acesta poate fi făcut dacă tot se plantează copaci să se planteze şi cu rost şi nu neapărat flori care trebuie replantate la fiecare câteva luni” a completat Cătălin Leonte. L.N.

Comentarii

Ultimă oră