Sari la conținut

Propuneri venite de la brașoveni pentru noul Regulament de salubrizare al oraşului

propuneri-venite-de-la-brasoveni-pentru-noul-regulament-de-salubrizare-al-orasului

Deschisă în 17 februarie, „sesiunea” de depunere a propunerilor şi observaţiilor pentru îmbunătăţirea noului Regulament de salubrizare şi deszăpezire a municipiului s-a încheiat în 2 martie 2017.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, au fost transmise propuneri de către 7 cetăţeni şi un ONG. Majoritatea amendamentelor sunt legate de viaţa de la bloc.

De exemplu, printr-o propunere s-a solicitat ca braşovenii care aruncă gunoi de la geam sau care scutură rufele de la fereastră sau balcon să fie amendaţi. De asemenea, la Primăria Braşov a venit şi propunerea amendării celor care aruncă zăpada de pe maşina proprie pe un loc de parcare vecin, curăţat de deţinător.

Un alt brașovean a propus ca măcar o dată pe lună fiecare stradă din municipiu să fie în „curățenie generală” ținând cont că există o serie de străduțe mai mici care sunt „sărite” din schema măturătorilor și rămân frecvent pline de gunoaie.

O altă propunere a vizat o mai bună promovare a regulilor impuse prin acest regulament, înainte să se treacă la sancţiuni, astfel încât brașovenii să aibă parte de o „lecție de bun simț” înainte de a fi pasibili de amendă.

„Propunerile vor fi transmise Serviciului de Urmărire Contracte, Salubrizare şi deszăpezire în vederea redactării documentului final, care va fi spus aprobării Consiliului Local Braşov”, a subliniat Sorin Toarcea.

Regulamentul de salubrizare și deszăpezire a fost în dezbatere publică începând din 17 februarie şi până în 2 martie 2017, brașovenii fiind invitați să-și exprime ideile, sugestiile, opiniile, cu valoare de recomandare, trimitând propuneri pentru a avea un Brașov mai curat.

Comentarii

Ultimă oră