Sari la conținut

Proprietarii de terenuri de pe traseul străzii Cucului vor fi despăgubiți

proprietarii-de-terenuri-de-pe-traseul-strazii-cucului-vor-fi-despagubiti

Primăria Braşov va plăti 3,55 milioane de lei pentru a-i despăgubi pe proprietarii care au terenuri pe traseul străzii Cucului, varianta la DN 73, care va face legătura cu Poiana

În şedinţa de vineri, consilierii locali braşoveni vor dezbate un proiect de hotărâre ce vizează demararea procedurilor de expropriere în vederea reamenajării străzii Cucului, ce leagă DN 73 (zona Schaeffler) din str. Cărămidăriei.


   În conformitate cu documentaţia aferentă proiectului, este necesară exproprierea mai multor parcele de teren, în general teren arabil. Potrivit evaluărilor efectuate de un specialist în domeniul imobiliar vor fi necesare exproprieri pentru o suprafaţă totală de 47.822 mp, iar valoarea totală a despăgubirilor ce vor fi plătite proprietarilor va fi de 3,55 milioane de lei. Sumele ar urma să fie plătite în termen de 15 zile de la data adoptării hotărârii de Consiliu Local.


    În cadrul programului de îmbunătăţire a traficului în municipiul Braşov, Primăria îşi propune să modernizeze strada Cucului din cartierul Bartolomeu, care ar putea deveni o alternativă la DN 73, pentru accesul în zona Carierei. În zona de intersecţie cu DN 73, respectiv în apropiere de societatea Duvenbeck, ar urma să fie amenajat şi un sens giratoriu.


   Deocamdată, în vederea realizării acestui proiect a fost finalizat proiectul preliminar, iar în conformitate cu acesta, costul realizării investiţiei este de 15.596.763,96 lei inclusiv TVA.

Modernizarea străzii Cucului ar urma să fie interconectată cu proiectul de amenajare a unei noi străzi care să lege zona Carierei de Drumul de Poiană, astfel încât accesul din această zonă spre staţiune să fie mai direct, fără a mai fi necesar un ocol prin centrul oraşului. Aceste proiecte au fost incluse şi în planul Braşovului pentru îmbunătăţirea calităţii aerului.

Comentarii

Ultimă oră