Sari la conținut

Proiectul „Şcoala Siguranţei Tedi” continuă

proiectul-scoala-sigurantei-tedi-continua

Programul de prevenire a victimizării minorilor, „Şcoala Siguranţei Tedi”, inițiat de Inspectoratul General al Poliției Române, în parteneriat cu firma Tymbark Maspex România și  Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării, continuă și în anul școlar 2016-2017.

În baza acestui proiect, destinat elevilor din clasa I, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, prin Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, vor organiza sesiuni de informare preventivă și evenimente interactive, de interes pentru copii, pe teme privind siguranța în diverse contexte: pe stradă (inclusiv componenta rutieră), la școală, acasă și în vacanță.

La cea de a II-a ediție a „Şcolii Siguranţei Tedi” s-au înscris 40 de clase, din 23 de unități școlare, din municipiul Brașov, Făgăraș, Dumbrăvița, Prejmer, Recea, Vlădeni Viscri, Poiana Mărului și Mesendorf.

Până în prezent,  s-au derulat activităţi în 8 unităţi de învăţământ,  peste 400  de elevi beneficiind de recomandările poliţiştilor referitoare la importanţa cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unui comportament preventiv la şcoală, acasă sau pe timpul vacanţelor. Obiectivele acestor activităţi au fost prevenirea implicării copiilor în situaţii de risc- accidente rutiere, dispariţii de minori, utilizarea incorectă a internetului.

Comentarii

Ultimă oră