Sari la conținut
proiectul-de-buget-al-municipiului-gata-de-vot

Proiectul de buget pe anul acesta a fost dezbătut în această dimineaţă într-un cadrul extins, la discuţii participând, pe lângă reprezentanţii autorităţilor locale şi mulţi cetăţeni ai Braşovului. Astfel, conform planificării întocmite de specialiştii municipalităţii, categoria cheltuieli prevede un necesar de 676 milioane de lei, veniturile pentru anul în curs situându-se la o valoare de 588 de milioane de lei, 36 de milioane lei reprezentând sume de recuperat de la Uniunea Europeană în contul unor proiectele finalizate.

Potrivit „împărţelii”, anul acesta, unităţile de învăţământ din municipiu vor primi cei mai mulţi bani - 167 de milioane de lei. Din această sumă, 110 milioane vor merge pentru cheltuielile de personal şi 24 de milioane pentru investiţii. După învăţământ, cei mai mulţi bani au fost alocaţi pentru transporturi - 108 milioane de lei din care, pentru amenajarea şi repararea străzilor s-au acordat din bugetul local aproape 62 de milioane de lei. Administratorul public al Braşovului, Miklos Gantz, a vorbit şi despre investiţiile prioritare pentru acest an: „Bugetul pe 2016 este unul echilibrat. Prioritare vor fi investiţiile începute anul trecut. Avem o sumă alocată în acest sens pentru anumite lucrări ce vor fi prioriate cum ar fi parcarea din Poiana Mică şi centrul de divertisment din Poiană. După părerea mea, aceste proiecte se vor finaliza  în prima jumătate a acestui an”.

Sume semnificative s-au mai alocat la capitolul asigurări şi asistenţă socială, 63 de milioane de lei, pentru locuinţe, servicii şi dezvoltare publică - 66 de milioane de lei, cultură, recreere şi religie – 48 de milioane de lei, combustibil şi energie – 33 de milioane de lei. Forma finală a bugetului va fi votată la începutul lunii februarie. De pe anul 2015, Braşovul a rămas cu un excedent bugetar de 85 de milioane de lei.

Comentarii

Ultimă oră