Sari la conținut

Proiecte Regio de milioane de euro pentru Braşov

proiecte-regio-de-milioane-de-euro-pentru-brasov

Programul Operaţional Regional a adus oraşului de la poalele Tâmpei beneficii de peste 240 de milioane de euro. Banii au fost investiţi atât în proiecte ale autorităţilor cât şi în domeniul privat iar rezultatele au putut fi analizate pe teren. Reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională împreună cu cei ai autorităţilor publice locale au văzut câteva dintre proiectele care s-au realizat cu bani europeni.

Primul proiect vizitat de reprezentanţii ADR a fost modernul Centru Multifuncţional de Servicii Sociale de pe strada Panselelor, din cartierul Astra.  Clădirea a fost reabilitată în mai puţin de un an şi jumătate, cu o sumă de peste 2,4 milioane de euro, din care aproximativ 1,9 milioane nerambursabili. Peste 5.300 de metri pătraţi au fost modernizaţi şi astfel clădirea a reintrat în folosul comunităţii. Aici lucrează 115 braşoveni şi îşi desfăşoară activitatea mai multe organizaţii neguvernamentale, fiecare cu zeci de beneficiari.

Al doilea proiect vizitat a fost un centru de afaceri din Ghimbav, Ice Logistic Park, proiect dezvoltat pe o suprafaţă de peste 3500 de metri pătraţi de o firmă privată.  Valoarea totală a acestuia a fost de aproape 10 milioane de euro, din care peste 5,2 milioane nerambursabili. Centrul va avea o capacitate de găzduire a peste 26 de IMM uri din domeniul alimentar sau al logisticii.

În cadrul vizitei au mai fost văzute şi capete de linii pentru mijloacele de transport în comun, pasajul rutier peste calea ferată de pe Strada Independenţei, drumul de acces în zona economică Coresi precum şi pasajul dublat de pe strada Griviţei.

Vizitarea proiectelor realizate prin programul Regio a avut rolul de a promova beneficiile utilizării resurselor nerambursabile europene pentru dezvoltare şi s-a desfăşurat cu sprijinul administraţiei publice locale dar şi cu susţinerea Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov.

Comentarii

Ultimă oră