Sari la conținut

Proiect transfrontalier finanţat de UE cu 3,8 milioane de euro pentru România şi Ucraina

proiect-transfrontalier-finantat-de-ue-cu-38-milioane-de-euro-pentru-romania-si-ucraina

Comisia Europeană a adoptat o serie de programe, cu un buget total de 1 miliard de euro, destinate să sprijine dezvoltarea socială şi economică a 27 de ţări situate de ambele părţi ale frontierelor externe ale UE, România şi Ucraina primind 3,8 milioane euro pentru un proiect în bazinul Dunării.

În cadrul seriei de programe adoptate de CE, România şi Ucraina participă cu proiectul „Fluviul curat”. Proiectul beneficiază de un buget de 3,8 milioane de euro, iar cooperarea transfrontalieră din cadrul Instrumentului European de Vecinătate (IEV) va contribui la păstrarea valorii ecologice în bazinul Dunării, prin consolidarea cooperării în materie de prevenire a dezastrelor provocate de om, anunţă Comisia Europeană. În cazul fiecărui program, ţările participante şi-au selectat un număr de până la patru priorităţi, cum ar fi dezvoltarea IMM-urilor, cultura, mediul şi schimbările climatice, combaterea sărăciei, educaţia şi cercetarea, energia, accesibilitatea şi gestionarea frontierelor.

Prioritate vor avea proiectele care susţin dezvoltarea durabilă de-a lungul frontierelor externe ale UE, reducându-se diferenţele dintre nivelurile de trai şi abordându-se proiecte comune de o parte şi de alta a graniţelor. Acordurile de finanţare dintre ţările partenere şi UE vor fi finalizate până la sfârşitul lui 2016. Granturile vor fi acordate prin cereri de propuneri, care se preconizează că vor fi lansate în cursul anului 2016 sau în prima parte a anului 2017. Sursa www.mediafax.ro.

Comentarii

Ultimă oră