Sari la conținut

Proiect pilot: instalarea unei stații de încărcare pentru autovehicule electrice

proiect-pilot-instalarea-unei-statii-de-incarcare-pentru-autovehicule-electrice

Staţie electrică de încărcare, lângă Teatrul „Sică Alexandrescu”! Aceasta va fi amenajată de Electrica Furnizare, în parteneriat cu Primăria Braşov!

Comisia de Circulaţie a Municipiului Braşov a avizat în şedinţa de miercuri solicitarea Electrica Furnizare SA care, în parteneriat cu Primăria, va demara un proiect pilot pentru instalarea unei stații de încărcare pentru autovehicule electrice. Aceasta va fi amplasată pe Bulevardul Eroilor - zona Teatrului „Sică Alexandrescu”.


    Staţia de alimentare va fi racordată la punctul de transformare al Electrica situat pe Bulevardul Iuliu Maniu, care a fost modernizat în acest an.


   „Sperăm ca acest proiect pilot să fie unul de succes, mai ales că în ultima perioadă a crescut numărul de mașini electrice înmatriculate în Brașov. Dacă la începutul anului vorbeam de 14 autoturisme, acum avem în evidență 45. La aceastea se adaugă și cele ale turiștilor care vizitează orașul nostru.


  În discuțiile pe care le-am avut cu Electrica, ne-am propus ca în perioada următoare să mai amenajăm alte 4-5 stații de încărcare în parcările publice. La acestea, sper să se adauge și cele 17 stații încărcare pentru care am depus solicitare de finanțare la Administrația Fondului de Mediu.


    În acest moment, pe domeniul public, avem funcționale două stații pe Bulevardul Eroilor și alte 8 în parcarea de la Regina Maria.

Sper ca toți șoferii să înceapă să respecte semnele de circulație referitoare la locurile de parcare special destinate autovehiculelor electrice, astfel încât să existe un acces facil la aceste stații de încărcare. Pe lângă brașovenii care conduc aceste autoturisme, indiferent dacă vin la Brașov sau își propun să ajungă dintr-un colț al țării în altul, șoferii de autoturisme electrice vor trebui să treacă pe la Brașov pentru a le încărca, având în vedere capacitatea de stocare a bateriilor electrice. Odată cu implementarea acestor măsuri sper ca deținătorii de astfel de autoturisme să vadă în Brașov unul dintre cele mai prietenoase orașe din România”, a declarat primarul Brașovului George Scripcaru.

Comentarii

Ultimă oră