Sari la conținut
proiect-de-promovare-a-regiunii-tara-barsei-

Asociaţia Ceangăilor Bârsa, din municipiul Săcele, a înaintat şi câştigat un proiect de promovare a regiunii Ţara Bârsei, regiune istorică şi etnografică din sud-estul Transilvaniei.

Proiectul doreşte să promoveze regiunea Ţara Bârsei după modelul regiunilor renumite din Austria sau Italia. În cadrul proiectului se va realiza o pagină web şi un catalog în care patrimoniul cultural imaterial va fi axa principală, şi va fi legat de localităţi, iar localităţile la rândul lor vor fi inter-conectate între ele şi înzestrate cu viaţă.

În proiect sunt cuprinse 10 sate ceangăieşti: mun. Săcele cu cele patru sate istorice: Baciu, Turcheş, Cernatu, Satulung; comuna Tărlungeni cu cele trei sate istorice: Tărlungeni, Zizin, Purcăreni; respectiv Crizbav, Satul Nou şi Apaţa.

Pentru reuşita programului se vor realiza work-shopuri cu intenţia de a educa comunităţile în ceea ce înseamnă turismul cultural, patrimoniul cultural imaterial şi importanţa promovării acestora pentru a intra în circuitul cultural european.

Cu această ocazie, Asociația lansează şi un concurs, care are ca scop realizarea unui logo pentru Ţara Bârsei.

Pentru mai multe informaţii urmăriţi pagina de Facebook a proiectului Pro Terra Barcensis: https://www.facebook.com/Pro-Terra-Barcensis-154869728341220/ .

Comentarii

Ultimă oră