Sari la conținut

Proiect cu finanțare europeană pentru susținerea persoanelor sărace de la Cristian

proiect-cu-finantare-europeana-pentru-sustinerea-persoanelor-sarace-de-la-cristian

La Cristian, săracii vor primi între 2.000 și 3.000 de euro ca să-și repare casa. Firmele care-i angajează pe nevoiașii fără loc de muncă, vor obține de la Primărie 900 de lei/lună, pentru fiecare angajat, timp de trei ani.

Primarul comunei Cristian, Gicu Cojocaru a anunţat într-o conferinţă de presă că a obţinut o finanţare europeană nerambursabilă de 4 milioane de euro pentru implementarea unui proiect privind combaterea excluziunii sociale.

Prin acest proiect se vor realiza lucrări de dezvoltare a infrastructurii sanitare şi educaţionale şi vor fi sprijinite familiile cu o situaţie economică precară.

Prin acest proiect vom achiziţiona aparatură pentru dispensarul din localitate, dar se va face şi dotarea şcolii din localitate cu mobilier şi calculatoare”, a explicat primarul Gicu Cojocaru.

Proiectul are și o componenta socială care constă în susţinerea unor persoane din familii defavorizate din localitate, acestea urmând a fi ajutate să îşi găsească un loc de muncă.

„Prin proiect, timp de trei ani, vom acorda suma de 900 de lei/lună/persoană firmelor care angajează oameni care fac parte din grupul ţintă. Această subvenţie va fi acordată maxim 3 ani. Tot prin acest proiect, vor fi selectate cinci persoane, fiecare dintre ele urmând a primi suma de 25.000 euro, pentru a-şi deschide şi dezvolta o afacere, eligibile fiind inclusiv cheltuielile cu salariile”, a afirmat primarul.

Acesta a mai precizat că familiile care nu locuiesc în condiţii optime, vor fi ajutate să îşi renoveze locuinţele: „Vor primi aproximativ 2.000 - 3.000 de euro, pentru a-şi renova casele”.

Comentarii

Ultimă oră