Sari la conținut
proiect-adoptii-direct-din-maternitate

Un nou născut abandonat în Maternitate are şansa să fie adoptat chiar din spital! Este doar unul dintre amendamentele senatorului PNL Sebastian Grapă, care va apărea în noul normativ privind adopţiile, pentru care liberalul a militat în Parlament.
Politicianul braşovean a trimis copii după proiectul de lege şi câtorva ambasade străine, pentru a cere sprijin şi susţinere.
„Nou născutul părăsit în maternitate, începând din toamnă, de când legea 272 modificată va intra în vigoare, n-o să mai parcurgă acea etapă de căutare a afinilor până la gradul IV, ci în momentul în care se constată şi în urma anchetei rezultă că acest copil a fost abandonat, el intră direct într-o măsură protectivă, indiferent că este plasament sau că este adopţie. O altă modificare foarte importantă, este vorba despre obligativitatea părintelui sau asistentului maternal sau personal de a urma planul de măsuri de recuperare pe care comisia de investigaţii a persoanelor cu dizabilitate încadrat în grad de handicap e obligatoriu să-l ofere şi să-l urmeze pentru persoana care are un astfel de grad. Astfel încât, în urma acestui tratament de recuperare, poate anul viitor să-i scadă gradul şi să putem din nou să-l trimitem în câmpul muncii dacă este o persoană adultă, sau în cazul unui copil să-l vindecăm cât mai repede pentru ca el să devină un om normal”, a declarat Sebastian Grapă, senator PNL.

Comentarii

Ultimă oră