Poliţia Română împreună cu Ministerul Educației Naţionale și Cercetării Științifice, în parteneriat cu firmă de sucuri continuă și în acest an școlar unul dintre cele mai ample programe educative la nivel național - Programul ”Şcoala Siguranţei Tedi”, care-i învață pe elevi cum să fie în siguranță pe stradă, în drumul spre şcoală şi spre casă, precum și în perioada vacanțelor școlare.

Beneficiarii proiectului  sunt elevii din clasele I, care se confruntă  cu noi provocări şi sunt puși în  situaţia de a lua primele lor  decizii fără ajutorul părinţilor.

Până în prezent, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, prin Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au desfăşurat mai multe activităţi în școlile gimnaziale din municipiul Brașov în scopul informării copiilor privind potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor.

S-au derulat activităţi în 7 unităţi de învăţământ: Școala Gimnazială nr 25, Școala Gimnazială nr 9 , Școala Gimnazială nr 19, Școala Gimnazială nr 3, Școala Gimnazială nr 27, Școala Gimnazială nr 13, Școala Gimnazială nr 31, în total 563 de elevi beneficiind de recomandările poliţiştilor referitoare la importanţa cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unui comportament preventiv la şcoală, acasă sau pe timpul vacanţelor.

Obiectivele acestor activităţi au fost prevenirea implicării copiilor în situaţii de risc cum ar fi accidente rutiere, dispariţii de minori, utilizarea incorectă a internetului.

Cei mici au fost angrenați și în activități practice, fiind invitați să descifreze ghicitori cu tema educației rutiere și să joace împreună cu polițiștii jocuri de rol privind siguranța personală.

În cadrul aceluiași proiect,polițiștii au desfășurat și  activități de informare a părinților cu privire la necesitatea educării copiilor în sensul adoptării unui comportament antivictimal şi antidelictual.

Proiectul ”Şcoala Siguranţei Tedi” continuă până la finele anului școlar, printre beneficiari fiind și copii din zonlele rurale ale județului, unde polițiștii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, prin Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, urmează să desfășoare activități.