Sari la conținut

Programul „Braşovul verde”, din păcate, neinteresant pentru proaspeţii căsătoriţi

programul-brasovul-verde-din-pacate-neinteresant-pentru-proaspetii-casatoriti

Până acum, mai puţin de zece cupluri au făcut plantări de arbori, în mod simbolic, la startul căsniciei. Cauza probabilă: programul nu a fost promovat îndeajuns, iar tinerii nu au aflat de el! Proaspeţii căsătoriţi care vor să planteze un arbore se pot înscrie şi acum în program, anunţându-și intenţia la Serviciul de Stare Civilă din Primăria Braşov. Mirii primesc câte un puiet şi sunt ajutați să facă plantarea efectivă, într-un loc stabilit sau aprobat de Primăria Braşov.


  Programul „Braşovul Verde”, prin care dezvoltatorii imobiliari sau proaspeţii căsătoriţi pot planta arbori în oraş nu a avut mare succes. Programul a fost aprobat de Consiliul Local în anul 2017, scopul principal fiind de a-i determina dezvoltatorii imobiliari sau pe cei care îşi construiesc case individuale să planteze arbori.

Prin acelaşi act normativ li se oferea şi ocazia proaspeţilor căsătoriţi să planteze câte un arbore, pentru a „marca” unirea destinelor.

„La puţin timp de la lansarea programului, aproximativ 10 cupluri au anunţat că vor să planteze, iar numărul celor are au şi făcut acest lucru a fost şi mai mic. După puţin timp, nici un cuplu nu şi-a mai exprimat intenţia de a planta”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. Plantările se pot face primăvara şi toamna, iar proaspeţii căsătoriţi primesc câte un puiet şi sunt ajutați să facă plantarea efectivă, într-un loc stabilit sau aprobat de Primăria Braşov.


      Reamintim că în anul 2017, când a fost aprobată hotărârea referitoare la Programul „Braşovul verde”, au fost instituite şi sancţiuni (1.000 lei pentru persoanele fizice şi 3.000 lei pentru persoanele juridice), însă actul normativ a fost atacat de Prefectura Braşov. În aceste condiţii s-a renunţat la amenzi, astfel că plantările au rămas voluntare.


   Proaspeţii căsătoriţi din Brașov care vor să planteze un arbore se pot înscrie şi acum în program, anunţând intenţia la Serviciul de Stare Civilă din Primăria Braşov.

Tot există vorbele din bătrâni care spun că „Nu eşti om cu adevarat dacă nu-ţi faci o casă, nu creşti un copil sau nu plantezi un pom!”. Tinerii din Brașov au ocazia să-ți înceapă în mod simbolic căsnicia cu plantarea unui pom!

Comentarii

Ultimă oră