Sari la conținut

Programul „APArte”, educă tinerii cu privire la importanţa epurării apei

programul-aparte-al-companiei-apa-educa-tinerii-cu-privire-la-importanta-epurarii-apei

Compania Apa a derulat săptămâna trecută programul „APArte”, care a avut drept scop principal informarea şi educarea copiilor cu privire la importanţa tratării şi epurării apei.


   Micuţii care au participat la acest program au învaţă şi câteva reguli de bun-simţ, de care unii adulţi „nu ştiu” (sau poate au uita), respectiv de ce nu este bine să aruncăm anumite lucruri în toaletă.

„Conduita civică legată de lucrurile care ne pot provoca deranj ţine, în primul rând, de lucrurile care nu trebuie aruncate sub nicio formă în toaletă: şerveţelele umede, beţişoare de urechi sau uleiul de prăjit”, arată reprezentanţii Companiei Apa.

Astfel, copiii au aflat că şerveţelele umede defectează anumite instalaţii din staţia de epurare, ţinând cont că sunt fabricate din materiale plastice şi nu se dizolvă în apă, astfel că sunt necesare lucrări de reparaţii, dar şi multă muncă murdară, având în vedere că pompele trebuie curăţate de şerveţele manual.


    În cadrul acţiunilor „APArte” elevi, dar şi studenţi vizitează periodic staţia de epurare a Braşovului unde au ocazia să vadă în mod concret ce înseamnă de fapt aruncarea la canal a unor lucruri care ar trebui aruncate responsabil.

Comentarii

Ultimă oră