Sari la conținut

Program special la ZOO Brașov de Ziua Internaţională a Pădurilor

program-special-la-zoo-brasov-de-ziua-internationala-a-padurilor


  Copiii sunt aşteptaţi în Ziua Pădurilor la Zoo Braşov. Ei vor avea parte şi de câte o provocare!

Având în vedere că în 21 martie este „Ziua Internaţională a Pădurilor”, Grădina Zoologică Braşov va organiza mai multe acţiuni menite să încerce să îi convingă pe vizitatori să iubească natura.

Astfel, în 21 martie 2019, între orele 11.00 şi 12.30, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 ani şi 14 ani pot participa la jocul interactiv „Ce se ascunde în copac”.

„În urma acestui joc interactiv, folosind creioane colorate, carioci şi coli de hârtie, cei mici vor descoperi ce înseamnă un copac, un ecosistem, o faună şi care este importanţa acestora”, au precizat reprezentanţii Grădinii Zoologice Braşov.

Între orele 13.00 şi 14.30, copiii cu vârsta cuprinsă între 10 ani şi 14 ani pot participa la jocul interactiv ,,Copacul fără frunze”, prin care participanţii vor recunoaşte părţile copacului şi vor înţelege modul în care arborii ajută viaţa oamenilor şi a animalelor.

„Vom descoperi cum activităţile oamenilor influenţează viaţa animalelor sălbatice, nu neapărat într-un sens pozitiv. Adevăr sau Provocare?”, au mai anunţat reprezentanţii parcului zoologic.


    Între orele 15.00 şi 16.00, tot copiii cu vârsta cuprinsă între 10 ani şi 14 ani sunt aşteptaţi în „Pădurea fermecată”, care este tot un joc interactiv prin care copiii vor afla multitudinea de motive care există în favoarea protejării pădurilor, plămânii planetei Pământ. Participanții vor învăța și vor putea să-i învețe și pe alții, să protejeze natura, în special pădurile, care asigură viața pe pământ.

În România întâlnim peste 700 de specii de vertebrate, inclusiv carnivore mari, precum lupul şi râsul, jumătate din populaţia de urs brun a Europei, aproximativ 14.000 de specii de insecte, peste 900 specii de păianjeni, 3.600 de specii de plante, 300 de specii de păsări migratoare şi ne-migratoare, inclusiv multe specii endemice şi pe cale de dispariţie.

„Potrivit unui studiu din 2001, România deţinea aproximativ 62% din pădurile virgine din Europa. De atunci multe din aceste păduri au fost distruse. Potrivit mai multor surse, în ultimii 15 ani România a pierdut ultimul său Peisaj Forestier Intact şi aproximativ 361.068 ha de pădure au fost degradate”, susţin reprezentanţii Grădinii Zoologice Braşov.

Comentarii

Ultimă oră