Primăria Brașov extinde programul oficierii căsătoriilor până la ora 15.00. În perioadele aglomerate se ajunge și la 60 de cununii civile pe zi!

   Din 1 iulie 2019, activitatea de oficeiere a căsătoriilor are un program extins, pentru a se evita aglomerația în Casa Căsătoriilor, dar și pentru a da posibilitatea cuplurilor să-și aleagă un interval orar mai convenabil.

     „Pentru că urmează o perioadă aglomerată, le-am cerut colegilor de la Serviciul Public Local de Evidență a Persoanelor ca de la 1 iulie să extindă programul de oficiere a căsătoriilor, în așa fel încât tinerele familii să aibă timpul necesar să se pregătească pentru acest eveniment și să nu fie nevoiți fie să alerge de la starea civilă biserică, fie să aștepte câteva ore între cununia civilă și cea religioasă“, a precizat primarul Brașovului, George Scripcaru.

    Noul program de oficiere a căsătoriilor va începe în jurul orei 11.00 și va fi extins și până la ora 15.00, dacă va fi nevoie.

   Ordinea va fi stabilită în funcție de solicitările tinerilor ce urmează a se căsători, în așa fel încât să fie evitate situațiile în care mai multe cupluri așteaptă intrarea la ofițerul stării civile. Orarul va fi mai flexibil, însă va depinde de numărul de solicitări și vor fi evitate situațiile când între programări ar putea apărea intervale de câteva ore fără nici-o oficiere.

      Potrivit SPCLEP, până acum, majoritatea cuplurilor solicitau oficierea în intervalul orar 10.00-12.30, iar numărul programărilor variază de la câteva până la peste 60 pe zi, în funcție de perioada anului.