Sari la conținut
prognoza-meteo-pentru-urmatoarele-2-saptamani

Meteorologii au emis PROGNOZA meteo în perioada 7 IULIE – 20 IULIE 2014. Veștile nu sunt tocmai bune, de miercuri revin ploile în aproape toată țara.

TRANSILVANIA
De la aproximativ 29 de grade, în primele trei zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va marca o scădere de aproximativ 5 grade în data de 10 iulie și se va menține la valori medii de 23...24 de grade până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză, ceea ce va caracteriza o vreme răcoroasă. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperaturile diurne vor crește ușor, de la o zi la alta, ajungând, în medie, spre 27...28 de grade în jurul datei de 20 iulie. Valorile termice nocturne vor avea același parcurs, cu cele mai calde nopți la începutul intervalului, când se vor înregistra, în medie, aproximativ 15 grade și cele mai reci în intervalul 11 – 15 iulie, când media se va situa în jurul valorii de 12 grade. Probabilitatea de apariție a averselor va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar în perioada 9 – 16 iulie acestea vor fi pe arii mai extinse și temporar mai însemnate cantitativ.


LA MUNTE
Media temperaturilor maxime va marca o scădere semnificativă, de la aproximativ 21 de grade în primele trei zile ale intervalului, până la 15 grade în perioada 10 – 14 iulie. În cea de a doua săptămână, valorile termice diurne vor crește ușor și treptat și vor ajunge la o medie de 20...21 de grade, la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză. Minimele termice vor avea o evoluție asemănătoare, cu cele mai calde nopți la începutul și sfârșitul intervalului, când se vor înregistra, în medie, aproximativ 12 grade și cu cele mai răcoroase nopți în perioada 11 - 14 iulie, când vor fi în jur de 8 grade. Temporar se vor semnala averse în fiecare zi, dar mai ales în perioada 9 – 15 iunie, când vor fi intervale cu o probabilitate mai mare de a se înregistra cantități importante de apă, pe spații mai extinse, scrie realitatea.net.

Comentarii

Ultimă oră