Sari la conținut

Procurorii anticorupție au efectuat percheziții de amploare în Brașov

procurorii-anticoruptie-au-efectuat-perchezitii-de-amploare-in-brasov

Operaţiunea "Ziua Z", în care procurorii anticoruptie au făcut percheziții de amploare în jumătate din județele țării pentru destructurarea unor reţele de proxenetism, trafic de droguri şi criminalitate informatică s-a încheiat.

Procurorii anticorupție alături de politişti din întreaga ţară, au efectuat peste 200 de percheziţii într-o acţiune cu 227 de suspecţi.

Lista acuzaţiilor este una lungă: de la infracţiuni economice şi informatice, la tentativă de omor, trafic de droguri sau cămătărie.

La Braşov, anchetatorii au intrat în casă peste un bărbat despre care se presupune că fabrica acte false pentru refugiaţi.

Sub coordonarea procurorilor DIICOT de la Buzau au avut loc 30 de perchezitii în Capitală dar şi în judeţele Buzău, Braşov, Ilfov, Bihor, Covasna, Neamţ, Sălaj şi Prahova într-un dosar vizând destructurarea a trei grupări infracţionale organizate.

Membrii acestora colaborau şi interacţionau între ei, respectiv grupuri ce erau profilate pe infracţiuni din domeniul fraudelor fiscale, respectiv evaziune fiscală, fraude din domeniul criminalităţii informatice, infracţiuni de fals şi uz de fals.

Astfel, un prim grup infracţional organizat este format din trei libanezi şi patru români, care, în perioada 2011-2015, a creat un circuit economic, comercial şi financiar fictiv, între mai multe societăţi comerciale create special pentru eludarea obligaţiilor fiscale de plată către bugetul statului.

Prejudiciul cauzat este de peste 4,7 milioane de lei.

Comentarii

Ultimă oră