Sari la conținut

Probleme cu firmele braşoveanului pus şef la CSA

Romeo Ionut Comăniciu, director al sucursalei Astra din Braşov, noul om propus de PD-L pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi avizat marţi de comisiile reunite de buget finante din Parlament se află într-un posibil conflict de interese, dezvăluie www.hotnews.ro

Este legal? CSA analizează în prezent legalitatea în care se află Comăniciu şi firmele sale. Braşoveanul este director al sucursalei Astra Asigurări din Braşov şi în acelaşi timp deţine firma Anro Consulting, unde este şi administrator, care este agent de asigurări al Astra Asigurări. De asemenea, mai deţine 25% din firma Amouliani SRL, care oferă activităţi de brokeraj în asigurări. Amouliani nu are autorizarea CSA pentru această activitate, fapt ce constitutie infracţiune, spun oficialii CSA. Legislaţia spune că membrii Consiliului CSA trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, printre care să nu facă parte din consiliile de administraţie sau în comisiile de cenzori ale firmelor supravegheate de CSA, sau acţionari semnificativi ai acestora, atât ei, cât şi membrii familiilor lor până la gradul al treilea.

Şi director, şi patron. În legătură cu faptul ca Romeo Comăniciu este în acelaşi timp directorul unei sucursale a Astra Asigurări dar şi patronul unei firme care este agent de asigurări la Astra Asigurări, Mirela Antohi, directorul de comunicare al CSA, a declarat: „Potrivit legii, în registrul intermediarilor înregistrările sunt făcute de societăţile de asigurări care încheie contracte cu agenţii, iar răspunderea pentru aceste înregistrări le aparţine. Sigur contractele de agent trebuie încheiate cu persoanele care îndeplinesc calitatea de agent conform cerinţelor legale. O să sesizez colegii de la juridic în legătură cu acest aspect”.

„Om de paie” al greilor PD-L Braşov. Conform www.puterea.ro , la votul pentru desemnarea noului şef al CSA, gruparea Scripcaru din PDL a învins, pentru moment, puternica aripă a PDL Tulcea, condusă de Victor Tarhon, în lupta pentru şefia Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Publicaţia susţine că Romeo Ionuţ Comăniciu, şeful sucursalei Astra Asigurări Braşov, a fost propus de aripa Scripcaru din PDL la conducerea CSA. Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a amânat votul privind numirea lui Romeo Ionuţ Comăniciu în fruntea CSA pentru săptămâna viitoare. În vârstă de 35 de ani, braşoveanul este un necunoscut în lumea asigurărilor, drept care partidele de Opoziţie suspectează că va fi doar „un om de paie” al greilor PDL Braşov, care vor să controleze una dintre cele mai influente şi bănoase instituţii din România. Din acest motiv, Opoziţia nu i-a acordat votul în comisii şi a anunţat că nu-l va vota nici în plen.

Comentarii

Ultimă oră