Sari la conținut

Probleme cu certificatul de revoluţionar al lui Scripcaru

În încercarea de a mai scăpa de acuzele repetate că au în rândurile lor prea mulţi impostori, revoluţionarii braşoveni au anunţat că au început să facă deja curăţenie în rândul lor. Conform unui comunicat de presă, (VEZI IN GALERIA FOTO) Dorin Lazăr Maior a decis să retragă avizele date pentru preschimbarea certificatelor, conform Legii 341/2004, pentru 14 persoane. Pe listă se regăsesc securişti (Nicolae Paraschiv, actualul secretar al Primăriei Braşov, fost ofiţer de securitate şi torţionar dovedit de arhivele CNSAS), impostori (Mihai Tarbă, fostul şef al Casei de Pensii, posesor pe nedrept al unui certificat de revoluţionar) şi infractori (pedofilul Marian Ambrozi). Pe listă se găseşte şi primarul Braşovului, George Scripcaru, împotriva  căruia Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor Braşov  1989” (ALRUE) a anunţat că va face o plângere penală, la fel ca şi  împotriva celorlalţi de pe listă.
„Lista de persoane va continua, urmând ca ulterior să facem şi plângere penală împotriva acestor persoane”, susţine în comunicat preşedintele ALRUE. Se va face plângere penală şi împotriva deputatului Florin Postolache, preşedintele Asociaţiei 15 Noiembrie 1987, şi a vicepreşedintelui acesteia, Dănuţ Iacob.
Scripcaru ar avea „brevet de Bucureşti”. De departe, cea mai mare surpriză este prezenţa pe lista celor care nu vor mai primi aviz pentru preschimbarea certificatului de revoluţionar a primarului George Scripcaru. Chestionaţi de ce abia acum retrag avizele, colegii lui Dorin Lazăr Maior au precizat că  respectivele persoane şi-au depus documentele pentru preschimbare la alte asociaţii din ţară, iar acum demersul e făcut de Maior în calitate de preşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor din România, adică de şef suprem peste toţi revoluţionarii. Printre cei cu „brevet de Bucureşti” ar fi şi George Scripcaru.
Ce a făcut Scripcaru la Revoluţie. Nu se ştie ce a făcut Scripcaru la Revoluţie, dar, în urmă cu un an, într-un reportaj difuzat de ProTV în emisiunea „România, te iubesc”, intitulat „Falşii revoluţionari”, primarul Braşovului era dat de exemplu, „Suspiciuni apar şi atunci când primarii s-au înghesuit pe listele de revoluţionari cu privilegii, cum ar fi primarul din Braşov- George Scripcaru. Cei care se ocupau de manevrarea certificatelor aveau interesul să obţină terenuri pentru cei care cumpărau certificatele. Şi atunci au mers la acei primari coruptibili, vei fi şi tu revoluţionar la rândul tău”, se comenta în reportajul menţionat. (A.G.)

Comentarii

Ultimă oră