Sari la conținut

România nu a reuşit decât o remiză albă cu Franţa, la inaugurarea Arenei Naţionale!

Stadion de 5 stele arhiplin, atmosferă superbă în tribune, fotbal cu țârâita, gazon asemănător cu islazul comunal, huiduieli la final, încă o calificare ratată! Cam aşa ar putea fi descrisă pe scurt partida România – Franța, din preliminariile CE 2012.  
De la „Piţi” citire… România mai are doar şanse teoretice să prindă barajul pentru calificarea la CE 2012, după remiza cu Franţa. Tricolorii aşteaptă o minune de la Luxemburg, în deplasarea din Bosnia. Victor Piţurcă spune că remiza cu Franţa trebuie privită ca un succes, în ciuda faptului că rezultatul ne scoate practic din cursă. „Nu trebuie să fie o seară tristă. Era greu să ne mai calificăm. A fost o sărbătoare în seara asta, iar băieţii s-au comportat foarte bine, în faţa unei echipe redutabile, pe un teren foarte greu. Mai avem nevoie de timp şi sperăm din suflet ca gazonul să fie bun până la meciul cu Belarus. Noi sperăm în continuare la calificare. Bosnia va întâlni Luxemburg acasă, iar Luxemburg a bătut Albania astăzi", a declarat Victor Piţurcă.
Franţa, egal fără să forţeze. Selecţionerul Franţei, Laurent Blanc, spune că a fost greu pentru formaţia sa să evolueze în faţa a 50.000 de spectatori şi că jucătorii francezi nu au fost avantajaţi de starea gazonului. „Când nu câştigi, eşti decepţionat, acest rezultat de 0-0 este minimul pe care îl puteam obţine în această seară. Ultimele două meciuri vor fi dificile pentru noi, avem un avantaj pentu că le vom disputa acasă şi vom încerca să le câştigăm şi să ne calificăm. Noi ne propusesem şase puncte din aceste două deplasări, dar a fost greu să joci în faţa a 50.000 de spectatori, în plus starea terenului nu ne-a fost favorabilă. Sunt curios dacă terenul era bun ce rezultat am fi înregistrat, pentru că eu consider că am condus acest meci", a spus Blanc.
Greu cu „cocoşii”. Fundaşul Dorin Goian a declarat că România ar fi avut nevoie de jucători precum Mutu, Tamaş sau Chivu în partida cu Franţa. „A fost greu, cu Franţa nu e uşor niciodată. E păcat, poate dacă am fi avut mai mult curaj am fi câştigat. Trebuie să recunoaştem că individual există o diferenţă de valoare între francezi şi noi, dacă aveam poate mai mult curaj... Eu zic că am arătat ceva în această seară, pentru că ne-am bătut pentru fiecare minge atât cât am putut prin calităţile noastre. Ne-au lipsit şi Chivu, şi Rădoi, şi Mutu, şi Tamaş şi Săpunaru şi Torje şi cred că mai putem să dăm exemple", a spus Goian.
Lloris, reţinut în declaraţii! Căpitanul Franței, portarul Hugo Lloris, a spus că nu se putea face mai mult pe un teren imposibil precum cel de pe Arena Naţională. "Păcat, a fost o atmosferă frumoasă, stadionul plin. Am construit bine, dar ne-a lipsit ultima pasă. Faptul că am ţinut echipa României departe de poartă, că nu le-am oferit şanse de gol, e un lucru bun pentru noi", a afirmat căpitanul Franţei.
„Regele” are dreptate… Fostul internaţional Gheorghe Hagi spune că remiza cu Franţa nu poate mulţumi nici un român. "Dacă există unii suporteri care sunt mulţumiţi cu un egal cu Franţa pe teren propriu, înseamnă că au fost obişnuiţi prost. Ce facem, am ajuns să ne mulţumească o remiză?! Trebuie să ne-apucăm rapid să construim o nouă echipă competitivă, să redevenim ce-am fost", a declarat "Regele" la finalul partidei.


Spania, Italia şi Germania sunt la EURO.

Marţi seara s-a jucat o nouă etapă în cadrul preliminariilor Campionatului European 2012, o campanie care se apropie cu paşi repezi de final. Spania, Italia şi Germania sunt echipele deja calificate la turneul final care se va disputa anul viitor în Polonia si Ucraina. Din păcate, România a obţinut doar o remiză cu Franţa şi mai are doar şanse teoretice de a mai prinde un loc de baraj la finalul preliminariilor. Rezultatele complete înregistrate marţi seara sunt următoarele:
Grupa A
Azerbaidjan - Kazahstan 3-2
Austria - Turcia 0-0
Grupa B
Rusia - Irlanda 0-0
Macedonia - Andorra 1-0
Slovacia - Armenia 0-4
Grupa C
Estonia - Irlanda de Nord 4-1
Serbia - Feroe 3-1
Italia - Slovenia 1-0
Grupa D
Bosnia - Belarus 1-0
Luxemburg - Albania 2-1
ROMANIA - Franţa 0-0
Grupa E
Finlanda - Olanda 0-2
Moldova - Ungaria 0-2
San Marino - Suedia 0-5
Grupa F
Croaţia - Israel 3-1
Letonia - Grecia 1-1
Malta - Georgia 1-1
Grupa G
Elveţia - Bulgaria 3-1
Anglia - Ţara Galilor 1-0
Grupa H
Danemarca - Norvegia 2-0
Islanda - Cipru 1-0
Grupa I
Scoţia - Lituania 1-0
Spania - Liechtenstein 6-0

Comentarii

Ultimă oră