Sari la conținut

Principele Nicolae al României și turul ciclist „Cărțile Copilăriei pe bicicletă” ajung in Brașov

principele-nicolae-al-romaniei-si-turul-ciclist-cartile-copilariei-pe-bicicleta-ajung-in-brasov

Marti, 28 aprilie, turul ciclist caritabil “Cartile copilariei pe bicicleta”, organizat in beneficiul Asociatiei Curtea Veche cu participarea Altetei Sale Regale Principelui Nicolae al Romaniei si a campionului national la ciclism Alex Ciocan, ajunge in Brasov. Campania inedita de strangere de fonduri are drept scop realizarea de donatii de carte in medii defavorizate prin programul national de lectura “Cartile copilariei”.

Toti cei care doresc sa sustina cauza Asociatiei Curtea Veche sunt invitati sa se alature plutonului de ciclisti fie la sosirea, fie la plecarea acestuia din orasele de pe traseu. Astfel, pentru Brasov, ciclistii pot sa se alature de la intrarea in oras dinspre Ghimbav, la capatul troleibuzelor - fostul Stadion Municipal (17.30), pana la punctul de intampinare din Piata Sfatului (ora 18.00).

DHS si Herlitz Romania ofera copiilor prezenti la punctul de intampinare din Piata Sfatului sansa de a castiga cinci biciclete si ghiozdane complet echipate. Astfel, pentru a desemna castigatorii, reprezentantii Asociatiei Curtea Veche vor adresa publicului intrebari inspirate din colectia “Cartile copilariei” - repovestiri ale marilor opere din literaratura universala.

Evenimentul este un proiect unic in Romania, traversand, din Sighetu Marmatiei pana in Constanta, 1000 de kilometri si 10 orase importante in doar 9 zile, in perioada 23 aprilie – 3 mai, pentru promovarea lecturii si a unui stil de viata sanatos la nivel national.

“Este important sa se stie ca oricine poate schimba ceva la nivel individual sau la nivelul comunitatii locale. Aceasta actiune a noastra este doar un punct de plecare si un mod de a masura cat de interesate sunt comunitatile sa aiba grija de educatia copiilor. Cu doar 10 lei, un copil poate fi integrat in acest program de lectura. Poate ca vom gasi suficient de multi oameni care inteleg importanta calitatii educatiei pentru ca anumite zone din tara sa se dezvolte mai bine”, declara Iren Arsene, presedinte al Asociatiei Curtea Veche.

Comentarii

Ultimă oră